Пилешки гърди су вид

със салата от маринована ряпа

ПРОДУКТИ:

  • 800 г - пилешки гърди
  • 40 г - масло
  • 4-5 колелца - лимон
  • 1 стрък - пресен лук
  • 5-6 тънки резена - джинджифил
  • сол и черен пипер - на вкус
за салатата
  • 400 г - ряпа
  • 1 с.л. - настърган джинджифил
  • 2 с.л. - соев сос
  • 3 с.л. - зехтин
  • 2 стръка - тънко нарязан пресен лук
  • 5-6 стръка - кориандър
  • 1 ч.л. - захар
  • 2 с.л. - запечен сусам

Начин на приготвяне

Включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000, изберете функция "Су вид" и задайте 65 градуса. Напълнете контейнера за вода и пуснете фурната.  

Овкусете месото със сол и черен пипер сложете в плик за вакуумиране и поставете резените лимон и джинджифил.

Добавете едро нарязания лук и кубчета масло и вакуумирайте с Уред за вакуумиране AEG.

Сложете в загрятата фурна и гответе 1 час. 

Нарежете ряпата на тънко с ренде мандолина. Пригответе дресинга от джинджифила, соевия сос, зехтина, захарта и сока и кората от лайм. 

Сложете ряпата в купа, полейте с дресинга, разбъркайте и оставете да се маринова, докато пилето се готви. Преди поднасяне добавете нарязания пресен лук, семената сусам и кориандъра, и разбъркайте.

Охладете месото, след изваждане от фурната и подусшете с кухненска хартия. 

Загрейте тиган AEG с незалепващо покритие и разтопете 1 с.л. масло. запържете месото за 2-3 минути на страна и в края полейте със соса отделен при су вид готвенето.   

Нарежете месото на филийки и сервирайте с маринованата ряпа.

Полейте от соса от пърженето и поръсете с още малко сусам и листа пресен кориандър. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара