ПРОДУКТИ:
- 800 г - пилешки гърди
- 40 г - масло
- 4-5 колелца - лимон
- 1 стрък - пресен лук
- 5-6 тънки резена - джинджифил
- сол и черен пипер - на вкус
- 400 г - ряпа
- 1 с.л. - настърган джинджифил
- 2 с.л. - соев сос
- 3 с.л. - зехтин
- 2 стръка - тънко нарязан пресен лук
- 5-6 стръка - кориандър
- 1 ч.л. - захар
- 2 с.л. - запечен сусам
Начин на приготвяне
Включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000, изберете функция "Су вид" и задайте 65 градуса. Напълнете контейнера за вода и пуснете фурната.
Овкусете месото със сол и черен пипер сложете в плик за вакуумиране и поставете резените лимон и джинджифил.
Добавете едро нарязания лук и кубчета масло и вакуумирайте с Уред за вакуумиране AEG.
Сложете в загрятата фурна и гответе 1 час.
Нарежете ряпата на тънко с ренде мандолина. Пригответе дресинга от джинджифила, соевия сос, зехтина, захарта и сока и кората от лайм.
Сложете ряпата в купа, полейте с дресинга, разбъркайте и оставете да се маринова, докато пилето се готви. Преди поднасяне добавете нарязания пресен лук, семената сусам и кориандъра, и разбъркайте.
Охладете месото, след изваждане от фурната и подусшете с кухненска хартия.
Загрейте тиган AEG с незалепващо покритие и разтопете 1 с.л. масло. запържете месото за 2-3 минути на страна и в края полейте със соса отделен при су вид готвенето.
Нарежете месото на филийки и сервирайте с маринованата ряпа.
Полейте от соса от пърженето и поръсете с още малко сусам и листа пресен кориандър.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015