Стек в палачинка, с гъби

и Philadelphia

 

ПРОДУКТИ:

за палачинките
  • 2 - яйца
  • 160 мл - прясно мляко
  • 120 г - брашно
  • 50 г - масло
  • 1/4 ч.л. - сол
  • 100 мл - вода
за пълнежа
  • 1 телешки стек - (300 г)
  • 2 с.л. - масло
  • 1 скилидка - пасиран чесън
  • 250 г - печурки, нарязани на филийки
  • 100 г - бейби спанак
  • 2 с.л. - балсамов оцет
  • 300 г - Philadelphia Herbs
  • сол и черен пипер - на вкус
за сервиране
  • басламова редукция -
  • рукола -

 

Начин на приготвяне

Извадете месото на стайна температура за около час. 

Сложете маслото в касерола, разтопете на слаб огън и оставете 5-6 минути, докато стане златисто и усетите ядков аромат. Свалете от котлона и оставете настрана. 

В блендер сложете брашното, яйцата, млякото, водата и солта и смесете. Добавете маслото и разбийте отново.  отново. Излейте в купа и приберете в хладилник за 30 минути. 

В тиган разтопете маслото и добавете гъбите. Подправете на вкус и гответе 4-5 минути.  Прибавете спанака, разбъркайте и гответе още 4-5 минути. Сложете чесъна, разбъркайте и свалете от котлона. Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и оставете за няколко минути, докато продуктите абсорбират течността.

Загрейте тиган с незалепващо покритие с малко масло. Сложете овкусения стек и гответе по 3-4 минути на страна, в зависимост дебелината им и степента на изпичане, която харесвате. Извадете на дъска и оставете да отпочинат за 7-8 минути, а след това нарежете на филийки. 

Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпържете палачинките за 30 секунди на страна. 

Намажете палачинка с крем сиренето, отгоре сложете малко от сместа с гъби и подредете няколко филийки месо. Сгънете на четири и сложете в чиния за сервиране. Към всяка порция добавете крем сирене, овкусена рукола и балсамова редукция. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара