ПРОДУКТИ:
- 2 - яйца
- 160 мл - прясно мляко
- 120 г - брашно
- 50 г - масло
- 1/4 ч.л. - сол
- 100 мл - вода
- 1 телешки стек - (300 г)
- 2 с.л. - масло
- 1 скилидка - пасиран чесън
- 250 г - печурки, нарязани на филийки
- 100 г - бейби спанак
- 2 с.л. - балсамов оцет
- 300 г - Philadelphia Herbs
- сол и черен пипер - на вкус
- басламова редукция -
- рукола -
Начин на приготвяне
Извадете месото на стайна температура за около час.
Сложете маслото в касерола, разтопете на слаб огън и оставете 5-6 минути, докато стане златисто и усетите ядков аромат. Свалете от котлона и оставете настрана.
В блендер сложете брашното, яйцата, млякото, водата и солта и смесете. Добавете маслото и разбийте отново. отново. Излейте в купа и приберете в хладилник за 30 минути.
В тиган разтопете маслото и добавете гъбите. Подправете на вкус и гответе 4-5 минути. Прибавете спанака, разбъркайте и гответе още 4-5 минути. Сложете чесъна, разбъркайте и свалете от котлона. Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и оставете за няколко минути, докато продуктите абсорбират течността.
Загрейте тиган с незалепващо покритие с малко масло. Сложете овкусения стек и гответе по 3-4 минути на страна, в зависимост дебелината им и степента на изпичане, която харесвате. Извадете на дъска и оставете да отпочинат за 7-8 минути, а след това нарежете на филийки.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпържете палачинките за 30 секунди на страна.
Намажете палачинка с крем сиренето, отгоре сложете малко от сместа с гъби и подредете няколко филийки месо. Сгънете на четири и сложете в чиния за сервиране. Към всяка порция добавете крем сирене, овкусена рукола и балсамова редукция.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015