
ПРОДУКТИ:
- 300 г - захар
- 230 г - брашно
- 50 г - какао
- 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
- 1 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
- 2 - яйца
- 60 мл - олио
- 100 мл - прясно мляко
- 2 ч.л. - ванилов екстракт
- 150 мл - гореща вода
- 160 г - меко масло
- 170 г - пудра захар
- 1 ч.л. - ванилов ектракт
- 160 г - черен шоколад
- 150 мл - пълномаслена сметана
- 150 г - черен шоколад
Начин на приготвяне
В купата на кухненски робот AEG UltraMix смесете захарта, брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Добавете яйцата, олиото, млякото и ванилията, разбийте на средна скорост за 2 минути.
Затоплете вода с GOURMET 7 КАНА ЗА ВОДА. Налейте горещата вода и разбийте отново.
Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция горещ въздух с вентилатор до 180 градуса.
Изсипете тестото в подготвените тави и печете 30-35 минути. проверете готовността с дървено шишче. Охладете за 10 минути, преди да извадите от формите. Сложете на решетка и охладете напълно.
Разтопете шоколада на водна баня и охладете за 10-15 минути. В купата на кухненски робот AEG UltraMix сложете маслото и разбийте за 2-3 минути. На части добавете пудрата захар и разбийте за още 2-3 минути. Сложете охладения шоколад и ванилията и смесете. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
За ганаша към нарязания на дребно шоколад налейте горещата сметана, оставете за 30 секунди и разбийте. Охладете за 5-6 минути и разбийте отново.
Поставете единия блат в чиния или плато отгоре сложете на дебел слой масления крем и подредете накъсани малини. Покрийте с втория блат и излейте ганаша, като оставите част от него да потече острени. Оставете да стегне за 10-15 минути подредете цели малини. Поръсете с настърган шоколад и гарнирайте с прясна мента. Оставете за 1-2 часа преди за разрежете.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
