Шоколадова торта с малини

сочни блатове и маслен крем

ПРОДУКТИ:

за блатовете
  • 300 г - захар
  • 230 г - брашно
  • 50 г - какао
  • 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
  • 1 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
  • 2 - яйца
  • 60 мл - олио
  • 100 мл - прясно мляко
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт
  • 150 мл - гореща вода
за крема
  • 160 г - меко масло
  • 170 г - пудра захар
  • 1 ч.л. - ванилов ектракт
  • 160 г - черен шоколад
за ганаша
  • 150 мл - пълномаслена сметана
  • 150 г - черен шоколад

Начин на приготвяне

В купата на кухненски робот AEG UltraMix смесете захарта, брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Добавете яйцата, олиото, млякото и ванилията, разбийте на средна скорост за 2 минути.

Затоплете вода с GOURMET 7 КАНА ЗА ВОДА. Налейте горещата вода и разбийте отново.

Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция горещ въздух с вентилатор до 180 градуса.

Изсипете тестото в подготвените тави и печете 30-35 минути. проверете готовността с дървено шишче. Охладете за 10 минути, преди да извадите от формите. Сложете на решетка и охладете напълно.

Разтопете шоколада на водна баня и охладете за 10-15 минути. В купата на кухненски робот AEG UltraMix сложете маслото и разбийте за 2-3 минути. На части добавете пудрата захар и разбийте за още 2-3 минути. Сложете охладения шоколад и ванилията и смесете. Прехвърлете в купа и оставете настрана.

За ганаша към нарязания на дребно шоколад налейте горещата сметана, оставете за 30 секунди и разбийте. Охладете за 5-6 минути и разбийте отново.

Поставете единия блат в чиния или плато отгоре сложете на дебел слой масления крем и подредете накъсани малини. Покрийте с втория блат и излейте ганаша, като оставите част от него да потече острени. Оставете да стегне за 10-15 минути подредете цели малини. Поръсете с настърган шоколад и гарнирайте с прясна мента. Оставете за 1-2 часа преди за разрежете.

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара