
ПРОДУКТИ:
- 300 г - крем сирене Philadelphia Original
- 100 мл - пълномаслена сметана
- 1 с.л. - ванилов екстракт
- 200 г - бял шоколад
- 1 с.л. - захар
- 250 г - пресни или замразени малини
- 2 с.л. - захар
- 1 с.л. - цели листа розмарин
- 1 с.л. - царевично нишесте
- пресни малини -
- листа розмарин -
Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня, на средно силен огън.
Разбийте сметаната с миксер, докато се сгъсти, добавете крем сиренето, ваниловия екстракт и захарта у разбийте добре. Сложете разтопения шоколад, смесете и приберете сместа в хладилник за 4 часа.
За малнивото желе в касерола сложете малините, захарта и листата розмарин. Сложете на средно силен огън и гответе 3-4 минути, докато плодовете пуснат сока си. Намалете котлона, добавете разтвореното в малко вода нишесте, разбъркайте и гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира и стане с консистенция на желе.
Прецедете през фина цедка, покрийте с фолио и приберете в хладилник.
В пош със звездовиден накрайник сложете няколко лъжици от муса, добавете 1-2 ч.л. малиново желе и разбъркайте леко. Редувайте мус и желе, докато запълните поша.
Изстискайте муса в подходящи чаши, гарнирайте с малини и листа розмарин и сервирайте.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
