Мус с Philadelphia, бял шоколад

и малиново желе

ПРОДУКТИ:

за муса
  • 300 г - крем сирене Philadelphia Original
  • 100 мл - пълномаслена сметана
  • 1 с.л. - ванилов екстракт
  • 200 г - бял шоколад
  • 1 с.л. - захар
за малиновото желе
  • 250 г - пресни или замразени малини
  • 2 с.л. - захар
  • 1 с.л. - цели листа розмарин
  • 1 с.л. - царевично нишесте
за украса
  • пресни малини -
  • листа розмарин -

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня, на средно силен огън. 

Разбийте сметаната с миксер, докато се сгъсти, добавете крем сиренето, ваниловия екстракт и захарта у разбийте добре. Сложете разтопения шоколад, смесете и приберете сместа в хладилник за 4 часа. 

За малнивото желе в касерола сложете малините, захарта и листата розмарин. Сложете на средно силен огън и гответе 3-4 минути, докато плодовете пуснат сока си. Намалете котлона, добавете разтвореното в малко вода нишесте, разбъркайте и гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира и стане с консистенция на желе.

Прецедете през фина цедка, покрийте с фолио и приберете в хладилник. 

В пош със звездовиден накрайник сложете няколко лъжици от муса, добавете 1-2 ч.л. малиново желе и разбъркайте леко. Редувайте мус и желе, докато запълните поша. 

Изстискайте муса в подходящи чаши, гарнирайте с малини и листа розмарин и сервирайте.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара