Телешки тартар

с трюфел

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - телешко бонфиле
  • 2 глави - шалот, нарязан на ситно
  • 1 с.л. - дижонска горчица
  • 1 с.л. - сос уорчестър
  • 30 г каперси - нарязани на ситно
  • 2 с.л. магданоз - нарязан на ситно
  • 1 с.л. - трюфел зехтин
  • 1 ч.л. - сос табаско
  • 1 - жълтък
  • сол и черен пипер - на вкус
за сервиране
  • 4 - жълтъка
  • багета с квас -
  • микрорастения -

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета месото и го смесете с шалота, каперсите и магданоза.

Налейте трюфел зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и добавете горчицата, соса табаско, соса уорчестър и жълтъка. 

Разбъркайте отново, прехвърлете в кутията от комплекта за вакуумиране AEG и вакуумирайте. Приберете в хладилник за около час, за да се овкуси месото. 

Полейте нарязаната на тънки филийки багета с малко зехтин и запечете на сгорещената грил скара AEG

Сервирайте тартара с жълтък, доовкусете със сол и пипер, полейте с малко зехтин и поръсете с микрорастения. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара