ПРОДУКТИ:
- 600 г - агнешко месо от бут, нарязано на хапки
- 2 скилидки - ситно нарязан чесън
- 1 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 - голяма глава лук
- 1 - тиквичка
- 1-2 - червени чушки
- 2 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
- сол и черен пипер - на вкус
- 800 г - пресни картофи
- 4-5 - смачкани скилидки чесън
- 3 с.л. - цели листа розмарин
- 3 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне
Към месото добавете зехтина, чесъна и 1 с.л. от розмарина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Оставете за поне 30 минути, за да се овкуси.
Към измитите картофи добавете скилидките чесън и листата розмарин, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Изсипете в плитка тава покрита с хартия за печене и разпределете на един ред.
Загрейте мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000 на функция Дълбоко замразени храни до 220 градуса. Печете картофите в долната част на фурната 35-45 минути, в зависимост от големината им, докато станат златисти и хрупкави.
Нарежете зеленчуците за шишовете на сравнително еднакви парчета, полейте със зехтин и овкусете със сол, черен пипер и останалия ситно нарязан розмарин. Подредете на 8 метални шиша, като редувате с месото.
Подредете ги в тава за печене AirFry AEG и сложете в средата на фурната 15 минути преди зададеното време на картофите да изтече.
Сервирайте топли, със свежа салата.

Юлия Панджерова
03.11.2025
Чавдар Тодоров
10.11.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015

