Пържени калмари със зелен ориз

Свежо, пикантно и хрупкаво

ПРОДУКТИ:

  • 500 г - почистени калмари
  • 4 с.л. - олио
  • 1 червено чили - нарязано на колелца
  • 3 стръка - пресен лук
  • сол и черен пипер - на вкус
за ориза
  • 2 с.л. - олио
  • 300 г - ориз басмати
  • 1 зелена чушка - нарязана на едро
  • 1 халапеньо - нарязано на едро
  • 1 малка глава - едро нарязан лук
  • 2 скилидки - чесън
  • 1/2 връзка - кориандър
  • 1/3 връзка - магданоз
  • 500 мл - зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер - на вкус
за сервиране
  • лайм -
  • кориандър -

Начин на приготвяне

Измийте ориза няколко пъти със студена вода, прехвърлете в цедка, отцедете и оставете да изсъхне за 15 минути.

В тиган с незалепващо покритие AEG загрейте олиото, добавете ориза и гответе 10 минути, като разбърквате често, докато зърната потъмнеят леко. 

В DELI 4 блендер сложете чушките, лука, чесъна и билките. Посолете и подправете с черен пипер, налейте ¼ чаша от бульона и смелете до гладка паста. 

Добавете зелената смес и останалия бульон, посолете, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15-17 минути на слаб огън. Свалете съда от котлона и оставете ориза под капак за 15 минути, докато поеме останалата течност. 

В Уок тиган AEG Fusion WOK загрейте малко от олиото и на части изпържете калмарите, като добавяте по малко олио. Гответе 3-4 минути, докато леко се оцветят. Извадете в чиния и изпържете останалите. 

Върнете всички калмари в тигана, посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте и добавете чилито и зеления лук. Гответе още секунди и свалете от котлона. 

В чиния за сервиране сложете от ориза, добавете калмари и гарнирайте с кориандър и лайм. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара