ПРОДУКТИ:
- 500 г - почистени калмари
- 4 с.л. - олио
- 1 червено чили - нарязано на колелца
- 3 стръка - пресен лук
- сол и черен пипер - на вкус
- 2 с.л. - олио
- 300 г - ориз басмати
- 1 зелена чушка - нарязана на едро
- 1 халапеньо - нарязано на едро
- 1 малка глава - едро нарязан лук
- 2 скилидки - чесън
- 1/2 връзка - кориандър
- 1/3 връзка - магданоз
- 500 мл - зеленчуков бульон
- сол и черен пипер - на вкус
- лайм -
- кориандър -
Начин на приготвяне
Измийте ориза няколко пъти със студена вода, прехвърлете в цедка, отцедете и оставете да изсъхне за 15 минути.
В тиган с незалепващо покритие AEG загрейте олиото, добавете ориза и гответе 10 минути, като разбърквате често, докато зърната потъмнеят леко.
В DELI 4 блендер сложете чушките, лука, чесъна и билките. Посолете и подправете с черен пипер, налейте ¼ чаша от бульона и смелете до гладка паста.
Добавете зелената смес и останалия бульон, посолете, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15-17 минути на слаб огън. Свалете съда от котлона и оставете ориза под капак за 15 минути, докато поеме останалата течност.
В Уок тиган AEG Fusion WOK загрейте малко от олиото и на части изпържете калмарите, като добавяте по малко олио. Гответе 3-4 минути, докато леко се оцветят. Извадете в чиния и изпържете останалите.
Върнете всички калмари в тигана, посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте и добавете чилито и зеления лук. Гответе още секунди и свалете от котлона.
В чиния за сервиране сложете от ориза, добавете калмари и гарнирайте с кориандър и лайм.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015