
ПРОДУКТИ:
- 1 1/2 кг - пилешки крила - 2 части
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 100 г - царевечно брашно
- 800 мл - пилешки бульон
- 150 г - настърган гюбек
- 100 г - крем сирене
- 1 с.л. - едроаърнеста горчица
- 3 скилидки - ситно нарязан чесън
- 3 кочана - млечна царевица
- 100 г - масло
- сол и черен пипер - на вкус
- 100 г - масло
- 100 г - кетчуп
- 100 г - хариса паста
- 1 с.л. - сладко от люти чушки
Начин на приготвяне
Сложете крилата в голяма купа, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Сложете половината в GOURMET 6 уред за здравословно готвене на един ред и гответе на 200 градуса 30-35 минути.
В тиган с незалепващо покритие сложете маслото, добавете сладкото, хариса пастата и кетчупа и гответе 2-3 минути, до получаването на еднородна смес.
Изсипете в купа и в нея извадете готовите крила. Разбъркайте добре и оставете за няколко минути.
Изпържете и останалите крила и отново оваляйте в соса.
В тенджера налейте бульона, посолете и кипнете. На части, при непрекъснато бъркане добавете брашното.
Намалете котлона и гответе 15 минути, като разбърквате от време на време.
В широк тиган с незалепващо покритите сложете маслото, добавете зърната царевица и чесъна, и гответе 6-7 минути.
Изсипете в готовата царевична каша, прибавете гюбека, горчицата и крем сиренето, и разбъркайте.
В чинии за сервиране разпределете царевичната каша и сложете по 4-5 пикантни крилца за порция.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
