Пикантни пилешки крила

и царевична каша със сирена

ПРОДУКТИ:

  • 1 1/2 кг - пилешки крила - 2 части
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
за царевичната каша
  • 100 г - царевечно брашно
  • 800 мл - пилешки бульон
  • 150 г - настърган гюбек
  • 100 г - крем сирене
  • 1 с.л. - едроаърнеста горчица
  • 3 скилидки - ситно нарязан чесън
  • 3 кочана - млечна царевица
  • 100 г - масло
  • сол и черен пипер - на вкус
за пикантния сос
  • 100 г - масло
  • 100 г - кетчуп
  • 100 г - хариса паста
  • 1 с.л. - сладко от люти чушки

Начин на приготвяне

Сложете крилата в голяма купа, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.

Сложете половината в GOURMET 6 уред за здравословно готвене на един ред и гответе на 200 градуса 30-35 минути.

В тиган с незалепващо покритие сложете маслото, добавете сладкото, хариса пастата и кетчупа и гответе 2-3 минути, до получаването на еднородна смес.

Изсипете в купа и в нея извадете готовите крила. Разбъркайте добре и оставете за няколко минути.

Изпържете и останалите крила и отново оваляйте в соса.

В тенджера налейте бульона, посолете и кипнете. На части, при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Намалете котлона и гответе 15 минути, като разбърквате от време на време.

В широк тиган с незалепващо покритите сложете маслото, добавете зърната царевица и чесъна, и гответе 6-7 минути.

Изсипете в готовата царевична каша, прибавете гюбека, горчицата и крем сиренето, и разбъркайте.

В чинии за сервиране разпределете царевичната каша и сложете по 4-5 пикантни крилца за порция. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара