ПРОДУКТИ:
- 1.5 кг - миди
- 70 г - брашно от нахут
- 2 ч.л. - сумак
- 2 ч.л. - сушен риган
- 1/2 ч.л. - едър лют пипер
- сол и черен пипер - на вкус
- олио - за пържене
- 100 г - майонеза
- 2 скилидки - пасиран чесън
- 1 ч.л. - дижонска горчица
- 3 с.л. ситно нарязан - девесил
- 1 с.л. - лимонов сок
- сол - на вкус
Начин на приготвяне
Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете програма "Готвене на пара" и оставете да загрее.
Сложете мидите в голяма тава и гответе 10 минути.
Извадете мидите от фурната, охладете за няколко минути и извадете ядките от черупката.
В купа смесете брашното от нахут с подправките. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.
В тиган с незалепващо покритие загрейте 2-3 см олио.
Панирайте мидите в овкусеното брашно и изпържете на части за по 2 минути, докато станат ххрупкави.
Извадете в чиния покрита с кухненска хартия.
В купа смесете майонезата с останалите продукти и разбъркайте.
Сервирайте мидите с резени лимон, пресен девесил и овкусената майонеза.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015