Панирани миди

с пикантна майонеза

ПРОДУКТИ:

  • 1.5 кг - миди
  • 70 г - брашно от нахут
  • 2 ч.л. - сумак
  • 2 ч.л. - сушен риган
  • 1/2 ч.л. - едър лют пипер
  • сол и черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
за сервиране
  • 100 г - майонеза
  • 2 скилидки - пасиран чесън
  • 1 ч.л. - дижонска горчица
  • 3 с.л. ситно нарязан - девесил
  • 1 с.л. - лимонов сок
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Включете мултифункционалната фурна AEG Steam Pro 9000, изберете програма "Готвене на пара" и оставете да загрее. 

Сложете мидите в голяма тава и гответе 10 минути. 

Извадете мидите от фурната, охладете за няколко минути и извадете ядките от черупката. 

В купа смесете брашното от нахут с подправките. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. 

В тиган с незалепващо покритие загрейте 2-3 см олио.

Панирайте мидите в овкусеното брашно и изпържете на части за по 2 минути, докато станат ххрупкави. 

Извадете в чиния покрита с кухненска хартия. 

В купа смесете майонезата с останалите продукти и разбъркайте. 

Сервирайте мидите с резени лимон, пресен девесил и овкусената майонеза.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара