ПРОДУКТИ:
- 250 г - почистени скариди
- 400 г - пилешки гърди нарязани на хапки
- 3-4 с.л. - олио
- 2-3 - сушени люти чушки
- 150 г - бланширани броколи
- 1 ч.л. - царевично нишесте
- 3 малки цветни чушки - нарязани на ленти
- 1/2 глава лук - нарязан на полумесеци
- сол и черен пипер - на вкус
- 80 мл - соев сос
- 2 с.л. - оризов оцет
- 2 ч.л. - сусамово олио
- 2 скилидки - пасиран чесън
- 1 с.л. - настърган джинджифил
- 1 ч.л. - захар
- 2 с.л. - вода
- 1 с.л. - царевично нишесте
- сварен басмати ориз, сусам, пресен лук, кориандър, лайм -
Начин на приготвяне
За соса в купа смесете всички продукти, разбъркайте много добре и оставете настрана.
Посолете и подправете с черен пипер скаридите. Разбъркайте и оставете настрана.
Посолете и подправете с черен пипер и пилето, поръсете с царевичното нишесте и разбъркайте добре.
Загрейте на висока температура Уок тиган AEG Fusion WOK, налейте олиото по стените и оставете да загрее добре. Сложете лютите чушки и пилето, разбъркайте и гответе 5-6 минути, докато се зачерви. Извадете в купа.
В уок тигана сложете лука и чушките и гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Добавете скаридите и гответе 2 минути, докато порозовеят леко. Върнете в тигана пилето и чушките, сложете броколите и разбъркайте.
Налейте соса, смесете и гответе още 2-3 минути.
В чиния за сервиране сложете басмати ориз, добавете от пилето със зеленчуци, поръсете със ситно нарязан пресен лук, сусам и листа пресен кориандър.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015