Пиле със скариди и зеленчуци

приготвени на уок AEG

ПРОДУКТИ:

  • 250 г - почистени скариди
  • 400 г - пилешки гърди нарязани на хапки
  • 3-4 с.л. - олио
  • 2-3 - сушени люти чушки
  • 150 г - бланширани броколи
  • 1 ч.л. - царевично нишесте
  • 3 малки цветни чушки - нарязани на ленти
  • 1/2 глава лук - нарязан на полумесеци
  • сол и черен пипер - на вкус
за соса
  • 80 мл - соев сос
  • 2 с.л. - оризов оцет
  • 2 ч.л. - сусамово олио
  • 2 скилидки - пасиран чесън
  • 1 с.л. - настърган джинджифил
  • 1 ч.л. - захар
  • 2 с.л. - вода
  • 1 с.л. - царевично нишесте
за сервиране
  • сварен басмати ориз, сусам, пресен лук, кориандър, лайм -

Начин на приготвяне

За соса в купа смесете всички продукти, разбъркайте много добре и оставете настрана.

Посолете и подправете с черен пипер скаридите. Разбъркайте и оставете настрана.
Посолете и подправете с черен пипер и пилето, поръсете с царевичното нишесте и разбъркайте добре.
Загрейте на висока температура Уок тиган AEG Fusion WOK, налейте олиото по стените и оставете да загрее добре. Сложете лютите чушки и пилето, разбъркайте и гответе 5-6 минути, докато се зачерви. Извадете в купа.
В уок тигана сложете лука и чушките и гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Добавете скаридите и гответе 2 минути, докато порозовеят леко. Върнете в тигана пилето и чушките, сложете броколите и разбъркайте.
Налейте соса, смесете и гответе още 2-3 минути.
В чиния за сервиране сложете басмати ориз, добавете от пилето със зеленчуци, поръсете със ситно нарязан пресен лук, сусам и листа пресен кориандър. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара