Домашни бисквити

и ягодово сладко

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - брашно
  • 16 г - бакпулвер
  • 1 ч.л. - сол
  • 1 ч.л. - захар
  • 150 г студено масло - нарязано на кубчета
  • 270 мл - прясно мляко
  • 1 с.л. - лимонов сок
за сладкото
  • 500 г - ягоди
  • 250 г - захар
  • 40 мл - лимонов сок

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете ягодите. Сложете в касерола, поръсете със захарта и оставете за 20 минути на стайна температура. 

Добавете лимоновия сок, сложете на котлона и кипнете. Гответе 20-25 минути на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато соса се сгъсти. Изсипете в купа, сложете я в по-голяма купа с вода и лед и охладете. 

Към прясното мляко добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете за 10 минути. 

В кухненски робот сложете брашното, бакпулвера, солта и захарта и смелете. Добавете маслото и смелете отново до оформяне на трохи. 

Прехвърлете в купа и налейте прясното мляко. Разбъркайте с вилица до оформянето на тесто. омесете за кратко и разстелете на правоъгълни. Сгънете на три, разточете отново и сгънете. Приберете в хладилник за 10 минути. 

Разточете на лист с дебели на 2 см и изрежете с ринг. Подредете в тавата AEG тавата Easy2Clean и печете 17-20 минути, докато бисквитите станат златисти.

Сервирайте с крем сирене и ягодово сладко. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара