Ципура плакия

с маслини и много девесил

ПРОДУКТИ:

  • 2 ципури - по 500 г
  • 1/2 връзка - девесил
  • 1 лимон -
  • сол - на вкус
за соса
  • 1 (400 г) - консерва домати
  • 1 голяма глава бял лук - нарязан на филийки
  • 1 голяма глава червен лук - нарязан на филийки
  • 3 големи скилидки чесън - нарязан на филийки
  • 3 големи червени чушки - нарязани на кубчета
  • 5-6 с.л. - зехтин
  • 80 мл - бяло вино
  • 1 с.л. - захар
  • 15-16 маслини - без костилка
  • ленти кора - от 1 лимон
  • 1/2 връзка - девесил
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

В широк тиган с незалепващо покритие AEG загрейте половината зехтин и запържете лука с малко сол за 13-15 минути на слаб огън. Прибавете чушките и чесъна и гответе още 10 минути. 

Увеличете температурата, налейте виното и оставете за 2 минути да се изпари алкохола. 

Добавете доматите, лимоновата кора и захарта, кипнете, намалете котлона и гответе 20 минути.

Почистете перките на рибата и подсушете. Направете плитки разрези от двете страни. 

Посолете вътрешността разпределете лимона и девесила и посолете и отвън. 

В включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 и загрейте до 200 градуса на програма Традиционно печене. Изсипете доматения сос в подходяща тава, сложете смачканите маслини и отгоре поставете рибата. Полейте с останалия зехтин и печете 25-30 минути, като за последните 5 минути пуснете фурната на функция грил. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара