Пълнени яйца

Поднесете с чаша вино

ПРОДУКТИ:

  • 8 - яйца
  • 2 скилидки - чесън
  • 50 г - брънза
  • 4-5 клонки - магданоз
  • 2-3 с.л. - прясно мляко
  • 5-6 - орехови ядки
  • 1 с.л. - горчица
  • 2 с.л. - зехтин
за соса
  • останалия пълнеж -
  • 2-3 с.л. - вода
  • 4-5 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

В включете мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000, изберете Помощ при готвене-Гарнитури-Яйца-Твърдо сварени

Сложете купата с яйцата във фурната и оставете програмата да свърши. 

Охладете яйцата, обелете ги, разрежете на две и извадете жълтъка.

В Deli 4 Пасатор 3 в 1 AEG, прибавете чесъна, магданоза и орехите и смелете.

Добавете жълтъците, млякото, горчицата, зехтина, брънзата.

Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте до получаването на паста. 

Напълнете половинките белтък, а остатъка от сместа оставете в купата на пасатора. 

Загрейте зехтина в широк тиган с незалепващо покритие AEG и сложете яйцата с пълнежа надолу.

Гответе 2-3 минути на средно силен огън, докато станат златисти. Прехвърлете в чиния и оставете настрана. 

За дресинга към останалата в купата смес добавете всички останали продукти и разбийте. 

Сервирайте яйцата със зелена салата, дресинга и препечен хляб. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара