
ПРОДУКТИ:
- 300 г - бисквити Орео
- 130 г - лешници
- 80 г - масло
- 2 с.л. - пудра захар
- 150 г - черен шоколад
- 250 г - млечен шоколад
- 220 мл - пълномаслена сметана
- 70 г - нарязани лешници
- 1 опаковка - Philadelphia Original XL
- 120 г - печени несолени лешници
- 40 г - кафява захар
- 100 мл - пълномаслена сметана
Начин на приготвяне
В купата на кухненски робот сложете бисквитите и ядките и смелете на дребно.
Добавете разтопеното масло и захарта и смесете до оформянето на влажно тесто.
Изсипете във форма за тарт с падащо дъно и диаметър 22-24 см и притиснете по дъното и стените. Печете и печете 12-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Охладете до стайна температура.
Затоплете сметаната на средно силен огън почти до кипване.
Сложете шоколада в купа, залейте с горещата сметана и оставете за минута. Разбъркайте, до получаването на гладка смес, прибавете ядките и смесете. Изсипете ганаша в охладената основа и оставете за 3-4 часа на стайна температура.
За лешниковия крем сложете лешниците в кухненски робот и смелете за 10-12 минути до получаването на паста.
Сложете крем сиренето и захарта в купа и разбъркайте с шпатула. Сложете лешниковата паста разбъркайте добре. Прибавете разбитата сметана и смесете. Покрийте тарта с крема и охладете преди да сервирате. Поръсете с нарязани лешници и настърган шоколад.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
