Шоколадов тарт

с лешници и Philadelphia

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - бисквити Орео
  • 130 г - лешници
  • 80 г - масло
  • 2 с.л. - пудра захар
за лешниковия ганаш
  • 150 г - черен шоколад
  • 250 г - млечен шоколад
  • 220 мл - пълномаслена сметана
  • 70 г - нарязани лешници
за крем с лешници и Philadelphia
  • 1 опаковка - Philadelphia Original XL
  • 120 г - печени несолени лешници
  • 40 г - кафява захар
  • 100 мл - пълномаслена сметана

Начин на приготвяне

В купата на кухненски робот сложете бисквитите и ядките и смелете на дребно. 

Добавете разтопеното масло и захарта и смесете до оформянето на влажно тесто. 

Изсипете във форма за тарт с падащо дъно и диаметър 22-24 см и притиснете по дъното и стените. Печете  и печете 12-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Охладете до стайна температура. 

Затоплете сметаната на средно силен огън почти до кипване. 

Сложете шоколада в купа, залейте с горещата сметана и оставете за минута. Разбъркайте, до получаването на гладка смес, прибавете ядките и смесете. Изсипете ганаша в охладената основа и оставете за 3-4 часа на стайна температура. 

За лешниковия крем сложете лешниците в кухненски робот и смелете за 10-12 минути до получаването на паста. 

Сложете крем сиренето и захарта в купа и разбъркайте с шпатула. Сложете лешниковата паста разбъркайте добре. Прибавете разбитата сметана и смесете. Покрийте тарта с крема и охладете преди да сервирате. Поръсете с нарязани лешници и настърган шоколад. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара