Мариновани котлети на грил

Вкусно, пикантно, лесно

30.05.2015 Всички рецепти от този автор →
280мин.

240 МИН » 40 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Свински котлети - 3 броя
  • Пресни картофи - 1 кг
  • Червен лук - 3-4 глави
  • Чесън - 1 глава
  • Розмарин - 5-6 клонки
  • Масло - 1 с.л.
За маринатата
  • Тъмна бира - 300 мл
  • Лют червен пипер - 1 ч.л.
  • Чесън на прах - 1 ч.л.
  • Лук на прах - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 2 ч.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Мед - 1 с.л.
  • Едра горчица - 2 ч.л.
  • Зехтин - 3-4 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
Цена за 3 порции: 12 лв

Мариновани котлети на грил

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе марината

    В голяма купа смесете всички продукти за марината, налейте бирата и разбийте добре.

  • 2

    Мариновайте месото

    Сложете котлетите в тавичка, залейте с маринатата, покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за поне 4 часа.

  • 3

    Погответе зеленчуците за печене

    Подберете еднакви по големина картофи, разрежете на две и сложете в голяма купа.

  • 4

    Добавете лука и чесъна

    Почистете лука и го нарежете на половинки или четвъртинки, а отделените една от друга скилидки чесън добавете без да белите.

  • 5

    Овкусете и подправете

    Накъсайте 3-4 клонки розмарин, полейте обилно със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят всички продукти и изсипете в тава за печене покрита с хартия.

  • 6

    Печете 30 минути

    Подредете зеленчуците на един ред, за да се изпекат равномерно и печете около 30 минути в предваритлено загрята до 220 градуса фурна. След 15 минута обърнете картофите.

  • 7

    Изпечете месото

    Извадете месото от хладилника поне 30 минути преди да го готвите. Загрейте добре грил тиган и го намаслете. Подсушете котлетите с домакинска хартия и печете 4 до 6 минути в зависимост от дебелината, като обръщате на месото на всяка минута.

  • 8

    Ароматизивайте месото

    Преди да извадите месото, добавете маслото и 2-3 клонки розмарин в тигана. Оставете да пуснат добре аромата си и свалете съда от котлона.

  • 9

    Сервирайте котлетите топли

    Поднесете котлетите с печените зеленчуци и малко пикантен сос.

Отскочи към Коментарите (1)

Подобни рецепти

1 Коментар
1 Office на 04.06.2015 – Четвъртък

Яка рецепта!