Мариновани котлети на грил
Вкусно, пикантно, лесно
ПРОДУКТИ:
- Свински котлети - 3 броя
- Пресни картофи - 1 кг
- Червен лук - 3-4 глави
- Чесън - 1 глава
- Розмарин - 5-6 клонки
- Масло - 1 с.л.
- Тъмна бира - 300 мл
- Лют червен пипер - 1 ч.л.
- Чесън на прах - 1 ч.л.
- Лук на прах - 1 ч.л.
- Черен пипер - 2 ч.л.
- Захар - 1 с.л.
- Мед - 1 с.л.
- Едра горчица - 2 ч.л.
- Зехтин - 3-4 с.л.
- Сол - 1 ч.л.
Мариновани котлети на грил
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе марината
В голяма купа смесете всички продукти за марината, налейте бирата и разбийте добре.
-
2
Мариновайте месото
Сложете котлетите в тавичка, залейте с маринатата, покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за поне 4 часа.
-
3
Погответе зеленчуците за печене
Подберете еднакви по големина картофи, разрежете на две и сложете в голяма купа.
-
4
Добавете лука и чесъна
Почистете лука и го нарежете на половинки или четвъртинки, а отделените една от друга скилидки чесън добавете без да белите.
-
5
Овкусете и подправете
Накъсайте 3-4 клонки розмарин, полейте обилно със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят всички продукти и изсипете в тава за печене покрита с хартия.
-
6
Печете 30 минути
Подредете зеленчуците на един ред, за да се изпекат равномерно и печете около 30 минути в предваритлено загрята до 220 градуса фурна. След 15 минута обърнете картофите.
-
7
Изпечете месото
Извадете месото от хладилника поне 30 минути преди да го готвите. Загрейте добре грил тиган и го намаслете. Подсушете котлетите с домакинска хартия и печете 4 до 6 минути в зависимост от дебелината, като обръщате на месото на всяка минута.
-
8
Ароматизивайте месото
Преди да извадите месото, добавете маслото и 2-3 клонки розмарин в тигана. Оставете да пуснат добре аромата си и свалете съда от котлона.
-
9
Сервирайте котлетите топли
Поднесете котлетите с печените зеленчуци и малко пикантен сос.
Яка рецепта!