Брауни с орехи и шоколадов трюфел
Вкусен и популярен сладкиш
ПРОДУКТИ:
- Захар - 300 г
- Яйца - 2 броя
- Разтопено масло - 150 г
- Ванилов екстракт - 1 к.л.
- Сметана - 1 с.л.
- Какао - 50 г
- Шоколадов трюфел - 7-8 броя
- Брашно - 160 г
- Сол - 1/4 ч.л.
- Орехови ядки - 80 г
Брауни е вкусен и изключително популярен сладкиш.
Той се приготвя много лесно, а тестото, което е със съдържание на какао или шоколад позволява множество комбинации.
Към сместа за печене на брауни може да добавите почти всякакви ядки или сушени плодове.
Можете да поднесете брауни с пресни плодове или гарниран с любим ваш крем.
Трябва много да внимавате, когато печете браунито. Ключови за доброто брауни са градусите и минутите.
Имайте предвид, че процеса на готвене продължава и след като сладкишът е изваден от фурната.
Точното време за приготвяне е 25 минути на 180 градуса.
Начин На Приготвяне
-
1
Смесете сухите съставки
В отделна купа смесете сухите съставки: брашното, какаото и солта и разбъркайте.
-
2
Прибавете сухите съставки
Прибавете сухите съставки към яйчената смес и бъркайте, докато се разбъркат добре.
-
3
Добавете шоколадовия трюфел
Свалете купата и добавете нарязаните на малки парченца трюфели.
-
4
Сложете в съда за печене
Разбъркайте с лъжица и разпределете сместа в съдовете за печене.
-
5
Печете 25 минути
Печете 25 минути. Проверявайте сладкиша с клечка за зъби.
-
6
Оставете го да изстине
Охладете напълно, преди да извадите от формите.
-
7
Поднесете с пресни плодове или крем
Нарежете на квадрати и поднесете с пресни плодове или ваш любим крем.
-
8
Загрейте фурната до 180 градуса
Не забравяйте предварително да загреете фурната до 180 градуса.
-
9
Намаслете формата за печене
Намаслете една голяма или две малки правоъгълни форми и ги покрийте с хартия за печене. След като сложите хартията за печене, намаслете и нея.
-
10
Започнете смесването
В кухненски робот разбийте захарта и маслото, докато захарта се разтвори напълно.
-
11
Добавете сметаната и едно яйце
Добавете сметаната и едно яйце. След около минута сложете другото яйце и ваниловият екстракт и разбийте добре сместа.
Подобни рецепти
