Брауни с орехи и шоколадов трюфел

Вкусен и популярен сладкиш

19.01.2017 Всички рецепти от този автор →
50мин.

15 МИН » 35 МИН

Средно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Захар - 300 г
  • Яйца - 2 броя
  • Разтопено масло - 150 г
  • Ванилов екстракт - 1 к.л.
  • Сметана - 1 с.л.
  • Какао - 50 г
  • Шоколадов трюфел - 7-8 броя
  • Брашно - 160 г
  • Сол - 1/4 ч.л.
  • Орехови ядки - 80 г
Цена: 10 лв

Брауни е вкусен и изключително популярен сладкиш.

Той се приготвя много лесно, а тестото, което е със съдържание на какао или шоколад позволява множество комбинации.

Към сместа за печене на брауни може да добавите почти всякакви ядки или сушени плодове.

Можете да поднесете брауни с пресни плодове или гарниран с любим ваш крем.

Трябва много да внимавате, когато печете браунито. Ключови за доброто брауни са градусите и минутите.

Имайте предвид, че процеса на готвене продължава и след като сладкишът е изваден от фурната.

Точното време за приготвяне е 25 минути на 180 градуса.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Смесете сухите съставки

    В отделна купа смесете сухите съставки: брашното, какаото и солта и разбъркайте.

  • 2

    Прибавете сухите съставки

    Прибавете сухите съставки към яйчената смес и бъркайте, докато се разбъркат добре.

  • 3

    Добавете шоколадовия трюфел

    Свалете купата и добавете нарязаните на малки парченца трюфели.

  • 4

    Сложете в съда за печене

    Разбъркайте с лъжица и разпределете сместа в съдовете за печене.

  • 5

    Печете 25 минути

    Печете 25 минути. Проверявайте сладкиша с клечка за зъби.

  • 6

    Оставете го да изстине

    Охладете напълно, преди да извадите от формите.

  • 7

    Поднесете с пресни плодове или крем

    Нарежете на квадрати и поднесете с пресни плодове или ваш любим крем.

  • 8

    Загрейте фурната до 180 градуса

    Не забравяйте предварително да загреете фурната до 180 градуса.

  • 9

    Намаслете формата за печене

    Намаслете една голяма или две малки правоъгълни форми и ги покрийте с хартия за печене. След като сложите хартията за печене, намаслете и нея.

  • 10

    Започнете смесването

    В кухненски робот разбийте захарта и маслото, докато захарта се разтвори напълно.

  • 11

    Добавете сметаната и едно яйце

    Добавете сметаната и едно яйце. След около минута сложете другото яйце и ваниловият екстракт и разбийте добре сместа.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара