
12 признака, че сте в ресторант "клопка за туристи"
Капаните не са толкова лесни за разпознаване
Има група от хора, които си мислят, че са професионалисти в успешното разпознаване на заведенията-клопка за туристи, и носят с гордост своите Hard Rock Cafe тениски и белезите, доказващи горчивия им опит.
Но клопките за туристи не са толкова лесни за разпознаване, колкото си мислите - затова и са клопки, нали?
Те ви изкушават с лъскави табели, гигантски плодови коктейли и жизнерадостни сервитьори, облечени като екзотични герои.
Реклама
Всичко е толкова... примамливо!
И въпреки че знаете, че не бива да влизате, не можете да устоите - за бога, видяхте ли размерите на тези замразени коктейли!?!?
Спрете се.
Не се хващайте на тази въдица, защото това ще ви доведе до неудовлетворителна храна със сериозна надценка... и това без да броим бакшиша, който са "забравили" да ви кажат, че е вече включен в сметката.
Следващия път, когато търсите заведение за хранене на непознат терен, оглеждайте се за тези 12 стопроцентово гарантирани признака, че предстои да влезете в капан за туристи.
Те почти ви умоляват да се храните там
"Тежка форма на натрапчивост" не е само забавно определение от "Ловци на шаферки".
Когато минавате край ресторант и хостесата се опитва не особено деликатно да ви убеди да влезете, това е нещо повече от просто подозрение.
Това е отблъскваща натрапчивост. Да не говорим, че би трябвало да е гигантско предупреждение.
Има причини те да ви се молят да влезете; отчаяното преследване никога не е придавало привлекателност на каквото и да е, и това включва и храната.
Осветени табели и меню отпред
Всъщност всичко осветено, въобще.
Но когато менюто е отпред в центъра – и има дори някакъв вид задна подсветка или подиум за него, това е особено ясен признак.
С други думи, ако менюто изглежда сякаш ще е част от реч за приемане на награда, може би не е добра идея да го четете/чувате.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
