Източник: Стоян Георгиев, Goodlife.bg

12 признака, че сте в ресторант "клопка за туристи"

Капаните не са толкова лесни за разпознаване

Има група от хора, които си мислят, че са професионалисти в успешното разпознаване на заведенията-клопка за туристи, и носят с гордост своите Hard Rock Cafe тениски и белезите, доказващи горчивия им опит.

Но клопките за туристи не са толкова лесни за разпознаване, колкото си мислите - затова и са клопки, нали?

Те ви изкушават с лъскави табели, гигантски плодови коктейли и жизнерадостни сервитьори, облечени като екзотични герои.

Реклама

 

Всичко е толкова... примамливо!

И въпреки че знаете, че не бива да влизате, не можете да устоите - за бога, видяхте ли размерите на тези замразени коктейли!?!?

Спрете се.

Не се хващайте на тази въдица, защото това ще ви доведе до неудовлетворителна храна със сериозна надценка... и това без да броим бакшиша, който са "забравили" да ви кажат, че е вече включен в сметката.

Следващия път, когато търсите заведение за хранене на непознат терен, оглеждайте се за тези 12 стопроцентово гарантирани признака, че предстои да влезете в капан за туристи.

Те почти ви умоляват да се храните там

"Тежка форма на натрапчивост" не е само забавно определение от "Ловци на шаферки".

Когато минавате край ресторант и хостесата се опитва не особено деликатно да ви убеди да влезете, това е нещо повече от просто подозрение.

Това е отблъскваща натрапчивост. Да не говорим, че би трябвало да е гигантско предупреждение.

Има причини те да ви се молят да влезете; отчаяното преследване никога не е придавало привлекателност на каквото и да е, и това включва и храната.

Осветени табели и меню отпред

Всъщност всичко осветено, въобще.

Но когато менюто е отпред в центъра – и има дори някакъв вид задна подсветка или подиум за него, това е особено ясен признак.

С други думи, ако менюто изглежда сякаш ще е част от реч за приемане на награда, може би не е добра идея да го четете/чувате.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара