Източник: Flynnsyungaburra.com

"Ресторант без деца", с рекордни печалби

Децата в ресторантите са вероятно най-спорният въпрос

Ресторант в Австралия забранил достъпа на деца под 7 години, обяви, че след въвеждането на тази мярка има по-голяма посещаемост от всякога.

Реклама

 

Децата в ресторантите са вероятно най-спорният въпрос, когато става дума за хранене навън. Темата предизвика една от най-ожесточените дискусии в социалните мрежи в последно време.

Мнозина твърдят, че всичко зависи от възпитанието на детето, други казват, че зависи от детето, а трети – че нещата зависят от типа ресторант, в който вечеряте. 

Има и крайни мнения, че децата не би трябвало изобщо да имат достъп до ресторанти.

Последното предложение изглежда като доста екстремна позиция, но всъщност е модел, възприет от някои ресторанти – и те твърдят, че той работи.

Ресторантът Flynn’s в Куинсланд (Австралия), собственост на Лиъм Флин, е въвел тотална забрана за всички деца под 7-годишна възраст.

Флин казва, че взел решението след скандал с двойка, която помолил да изведе плачещото си 2-годишно дете от ресторанта, докато се успокои.

След известен размисъл за инцидента, в крайна сметка той решил да забрани достъпа на деца под 7 години.

Флин влязъл във Facebook и публикувал следното: “Отзивите от хранещите се в нашия ресторант за пищящи бебета досега бяха абсолютно негативни и в интерес на техните желания решихме да въведем тази политика, и нямаме намерение да се отказваме от нея".

“Ако човек плаща пари, за да обядва в приятна обстановка по време на годишнина или меден месец, моля направете услуга на себе си и другите гости и си вземете бавачка, или просто изведете пищящото бебе от помещението. Така демонстрирате уважение към другите посетители на ресторанта, независимо дали те са двама или двадесет. Говорим за базови социални умения, не мисля, че би трябвало ние да учим родителите как да се държат с децата си и как да ги контролират”.

Флин твърди, че само няколко седмици след оповестяването на забраната, ресторантът е имал най-голяма посещаемост през уикенда за последните 14 години от откриването му.

““Бизнесът ни процъфтява”, заявява той пред Business Insider.

“През този уикенд имахме рекорден оборот. Хората харчат големи суми, пият качествено вино и не пестят пари".

“Очевидно забраната е засегнала деликатен въпрос, и естествено е поляризираща тема.”

“Майки и родители се оплакаха, че възприемат това като открита дискриминация, но като цяло отзивите за забраната са предимно положителни. Получихме голяма подкрепа и много родители всъщност ми се обадиха и ме похвалиха за решението и избора ми да не допускам деца под 7 години.”

От онлайн отзивите също изглежда, че много хора са доволни от решението, но ръстът на бизнеса може просто да се дължи и на нарасналата медийна популярност на ресторанта заради забраната.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

05.08.2015 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара