Аранчини с моцарела и спаначено песто
Хрупкави и много вкусни
ПРОДУКТИ:
- Ориз Арборио - 300 г
- Масло - 30 г
- Зеленчуков бульон - 750 мл
- Пармезан - 50 г
- Моцарела - 125 г
- Яйца - 4 броя
- Спанак - 50 г
- Хлебни трохи - 2 ч. чаши
- Брашно - 1/2 ч. чаша
- Чесън - 2 скилидки
- Черен пипер - На вкус
- Сол - На вкус
- Олио за пържене - Голямо количество
Аранчини с моцарела и спначено песто
Начин На Приготвяне
-
1
Сварете ориза
Сварете ориза в бульона. Добавете маслото и разбъркайте добре и охладете до стайна температура.
-
2
Овкусете ориза
Към ориза добавете 1 яйце, настърганият пармезан. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
-
3
Пригответе моцарелата за пълнежа
Нарежете моцарелата на еднакви по големина кубчета.
-
4
Пригответе спаначеното песто
В хаван счукайте спанака, чесъна и малко зехтин на паста
-
5
Сложете пълнежа
Отделете малко от оризовата смес и оформете на голяма топка. Направете вдлъбнатина в средата и сложете малко от пестото и кубче моцарела.
-
6
Оформете аранчините
Загънете внимателно ориза около продуктите, като с е стараете моцарелата да остане в средата. Притиснете добре и подреждайте в тава покрита с хартия за печене.
-
7
Панирайте аранчините
В 3 дълбоки чинии сложете брашно, хлебните трохи и останалите яйца. Панирайте оризовите топки последователно в брашно, яйца и накрая в хлебните трохи.
-
8
Изпържете в сгорещено олио
В дълбок съд загрейте достатъчно олио и изпържете аранчините, като ги обръщате, за да се изпържат равномерно от всички страни. Пържете ооколо 4-5 минути, докато панировката златисто кафява.
-
9
Отцедете излишната мазнина
Готовите оризови топки вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднесете със свежа салата и сосове по избор.
Подобни рецепти
