Аранчини с моцарела и спаначено песто

Хрупкави и много вкусни

11.08.2015 Всички рецепти от този автор →
50 мин.

10 МИН » 40 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Ориз Арборио - 300 г
  • Масло - 30 г
  • Зеленчуков бульон - 750 мл
  • Пармезан - 50 г
  • Моцарела - 125 г
  • Яйца - 4 броя
  • Спанак - 50 г
  • Хлебни трохи - 2 ч. чаши
  • Брашно - 1/2 ч. чаша
  • Чесън - 2 скилидки
  • Черен пипер - На вкус
  • Сол - На вкус
  • Олио за пържене - Голямо количество
Цена: 12 лв

Аранчини с моцарела и спначено песто

Начин На Приготвяне

  • 1

    Сварете ориза

    Сварете ориза в бульона. Добавете маслото и разбъркайте добре и охладете до стайна температура.

  • 2

    Овкусете ориза

    Към ориза добавете 1 яйце, настърганият пармезан. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

  • 3

    Пригответе моцарелата за пълнежа

    Нарежете моцарелата на еднакви по големина кубчета.

  • 4

    Пригответе спаначеното песто

    В хаван счукайте спанака, чесъна и малко зехтин на паста

  • 5

    Сложете пълнежа

    Отделете малко от оризовата смес и оформете на голяма топка. Направете вдлъбнатина в средата и сложете малко от пестото и кубче моцарела.

  • 6

    Оформете аранчините

    Загънете внимателно ориза около продуктите, като с е стараете моцарелата да остане в средата. Притиснете добре и подреждайте в тава покрита с хартия за печене.

  • 7

    Панирайте аранчините

    В 3 дълбоки чинии сложете брашно, хлебните трохи и останалите яйца. Панирайте оризовите топки последователно в брашно, яйца и накрая в хлебните трохи.

  • 8

    Изпържете в сгорещено олио

    В дълбок съд загрейте достатъчно олио и изпържете аранчините, като ги обръщате, за да се изпържат равномерно от всички страни. Пържете ооколо 4-5 минути, докато панировката златисто кафява.

  • 9

    Отцедете излишната мазнина

    Готовите оризови топки вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднесете със свежа салата и сосове по избор.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара