Източник: Dannemann.com.ar

Направете това

25 неща за Bucket list-a

Вижте северното сияние

Северното сияние е една от най-зрелищните гледки на природата: мистериозно, многоцветно шоу, в което нощното небе изведнъж се осветява от чудесен блясък, който се извива и вие като небесна лава лампа.

Неуловимо и неосезаемо, то е една от прекрасните вечни тръпки на пътешествията, красив, променлив танц на нощни дъги, който предизвиква у повечето наблюдатели смирение и духовно извисяване.

Реклама

 

Северното сияние се случва най-често в арктическия регион, а в последните години възможността да се насладите на тази гледка се превърна в основна причина да заминете на север за почивка през зимата, въпреки доста високите разходи и студените температури.

Добрата новина е, че гамата почивки, при които можете да наблюдавате северното сияние, никога не е била по-добра.

Посетете Галапагос

Галапагос е вероятно най-прочутата дестинация за наблюдение на диви животни в света.

И това не е учудващо – почти невъзможно е да преувеличим величието на гледката на мястото, вдъхновило фундаменталната теория на Чарлз Дарвин за естествения подбор.

Този отдалечен архипелаг е място на формации от изстинала лава, гори от кактуси, пищни зелени хълмове, тюркоазени заливи и типични тропически плажове.

Но най-доброто е, че мястото прелива от диви животни навсякъде.

Минути или понякога дори секунди, след като кацнете на тази точка в средата на Тихия океан, можете да се изправите лице в лице със странно безстрашни и любопитни животни - повече, отколкото където и да е на Земята.

Изкачете се до Мачу Пикчу

Мачу Пикчу е много известен и със сигурност изпълва туристите с високи очаквания, които вероятно бихте очаквали да бъде обречен да не оправдае.

Никоя друга южноамериканска археологическа локация не може да се доближи до него по брой посетители и обща привлекателност (диванни туристи се смесват с такива с раници и пешеходни туристи при руините през цялата година).

Само Саксайхуаман в Куско – който обикновено е част от обиколката на Мачу Пикчу – е сравним по мащаби и архитектурна смелост.

С малко внимателно планиране и правилен подход мястото ще ви се стори не по-малко очарователно и увлекателно от всичко останало на планетата.

Вижте Нова Англия през есента

Американците често са обвинявани, че се хвалят, че “нещата са по-големи и по-добри в САЩ”.

Въпреки че тези хвалби не винаги са оправдани, що се отнася до есенни пейзажи, Новият свят категорично печели.

В по-голямата част от Северното полукълбо, листата стават меко жълти и кафяви, с някое и друго червено петно тук-там.

Но това са само римски свещи в сравнение с пиротехниката в Северна Америка.

Снимките не могат да предадат подобаващо изумителното алено, златно, виолетово и оранжево, което залива хълмовете и прелива в долините.

Гледката е прекрасна за виждащите я за първи път – но е също толкова запомняща се и при петдесетото посещение. А най-хубавото е, че това ежегодно шоу е абсолютно безплатно.

Обиколете Патагония

"Bienvenido a la Patagonia", гласи табела на летището Балмаседа в Чили.

Има нещо вълнуващо в това да те приветстват не в държава или град, а в пейзаж на въображението, място на богати на митове спомени и истории за изследвания, регион, където Дарвин и Фицрой, У.Х.Хъдсън и уелските заселници, Сент-Екзюпери и Брус Чатуин са изживели променящи живота им пътешествия.

Няма единодушно мнение къде свършват плодородните пампаси и започва сухата Патагония, но за повечето хора северната граница е Рио Колорадо. Това е от страната на Аржентина.

В Чили тя е много по-ниско, вероятно около остров Чилое, където свършва езерният район и започва неравният бряг на Палена.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара