12 важни факти за Bourdain Market

Гигантският пазар в Манхатън на Антъни Бурдейн започва да се оформя

Това е вероятно един от най-очакваните ресторантски проекти на десетилетието.

Гигантският пазар в Манхатън на Антъни Бурдейн започва да се оформя.

Ето някои от слуховете и новините около пазара, обобщени от материал в New York Times по темата:

1) Както и твърдяха слуховете, Бурдейн и неговите партньори наистина са взели пространството на мецанина в сградата на Pier 57 в Челси — още известна като "Superpier".

2) С площ 14 000 кв.м., това вероятно ще е най-голямото място за продажба на храна в Ню Йорк.

3) Освен щандове за приготвена храна, обслужвани от продавачи от цял свят, Bourdain Market също така ще има и щандове за месо и риба. Един от тези щандове ще се обслужва от екип от Сидни, Австралия - представители на прочутия месарски магазин Victor Churchill.

4) Пространството ще включва и голям ресторант със зона, която ще гледа към основната част на Bourdain Market. Екипът на Бурдейн още не е избрал оператор за този ресторант.

5) Нюйоркските хитови готвачи Кен Фридман и Ейприл Блумфилд - стоящи зад Spotted Pig, Breslin и John Dory Oyster Bar — ще държат два от планираните щандове за храна.

6) Сабина Бандера, оператор на тортиля заведението La Guerrerense в Енсенада, Мексико, вече е запазила място на пазара, както и екипът на сингапурския Geylang Claypot Rice.

7) Ерик Рипер е запознал Бурдейн с основния му партньор за този проект, търговския предприемач Стивън Вертер. Бившият изпълнителен директор на Shake Shack Дейвид Суингхамър също е партньор в него, като екипът е привлякъл гения зад UrbanSpace Vanderbilt Елдън Скот за мениджър на пазара. Експертът по щандове с улична храна на име К.Ф. Сийто също е част от екипа.

8) Bourdain Market ще бъде отворен до късно. "Мислете за него като за азиатски нощен пазар," коментира Бурдейн. "Храна и алкохол в полунощ."

9) Пазарът също така може да предлага и караоке и кинопрожекции.

10) Bourdain Market ще бъде открит след около две години.

11) Дизайн-титаните от Roman & Williams създават проекта за пространството. Изграждането на пазара ще струва около $60 млн., когато всичко бъде завършено.

12) Антъни Бурдейн има планове за много специфична атмосфера: "Всичко ще бъде прозрачно и автентично... не стерилно, а хаотично в добрия смисъл, с улични търговци, продавачи и места за хранене. Къде в този град можете да откриете нещо такова?"

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: New York Eater

08.11.2020 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара