5 трика, които ще променят начина, по който готвите

Малки хитрости в кухнята, които ще променят живота ви

Готвенето изисква време — белене, рязане на ситно, печене, бъркане... и много други неща, случващи се в кухнята, за да се получи перфектното ястие. Въпреки че усърдната работа дава резултати, има някои трикове, които можете да използвате, за да направите готвенето малко по-малко стресиращо. От яйцата до лука, тези пет идеи ще променят начина, по който готвите.

Равномерно изпичане на бургер

Някога правили ли сте бургер - и кюфтето му да се е получавало неравномерно след изпичането? Трикът за получаване на равномерно изпечен бургер е да направите средата по-тънка от външната част.

Реклама

 

Средата на бургера набъбва при печене, така че когато я направите по-тънка, тя ще се разшири до същите размери като външната страна. Което означава, че топлинната обработка навсякъде ще е равномерна.

Сладоледена торта без печене

Правенето на сладоледена торта от нулата изисква много време. Ако графикът ви е много сбит, направете сладоледена торта без печене. Трикът да го направите е като наредите сладоледени сандвичи в правоъгълна форма и ги покриете с глазура.

Омлет в пластмасов пакет

Да приготвянето на омлет с правилната консистенция с незалепващ тиган в трудна задача. Вместо да се сблъсквате с подобни разочарования, правете омлет в торбичка.

За да го приготвите, са ви нужни: яйца, топинги (нарязана шунка, сирене, нарязан лук, чушки и т.н.), и затваряща се с цип торбичка. Докато приготвяте омлета, напълнете съд с вода и я докарайте до кипене.

Добавете две яйца в торбичката, разбъркайте ги вътре, добавете топингите, смесете всичко накуп, затворете "ципа" на торбичката и се уверете, че вътре не е останал въздух. Поставете яйцата в торбичка във вряща вода за 13 минути. Извадете ги от водата и разположете омлета върху чиния.

Белене на джинджифил

Тъй като джинджифилът има странна форма, всеки път, когато го белите, всъщност махате парченце, което можете реално да използвате. Начинът да не похабите нищо от джинджифила е да го белите с гърба на лъжица. Това ще свали само кората и ще ви осигури достъп до вътрешната мека част, която да употребите пълноценно.

Белене на лук

Ето ви свръх-лесен начин да обелите лук. Просто го разрежете през средата вертикално - при корена. След като го направите, можете да обелите външната обвивка с лекота. Без сълзи!

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: The Daily Meal

11.10.2021 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара