Хляб с вино и орехи

Имайте търпение, заслужава си

Източник: Goodlife.bg

07.02.2016 Всички рецепти от този автор →
225 мин.

180 МИН » 45 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Бяло брашно - 200 г
  • Типово брашно - 100 г
  • Суха мая - 2 ч.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Орехови ядки - 50 г + 100 г
  • Червено вино - 130 мл
  • Вода - 75 мл
  • Зехтин - 2 с.л.
Цена: 10 лева
Хляб с вино и орехи

Posted by Goodlife.bg on Wednesday, November 18, 2015

Хляб с вино и орехи

Начин На Приготвяне

  • 1

    Смесете сухите съставки

    В голяма купа смесете брашното и маята, добавете солта и разбъркайте.

  • 2

    В блендер смесете мокрите съставки

    В блендер сложете 50-те грама орехи, виното, водата и зехтина и пасирайте до гладкост.

  • 3

    Смесете всичко

    Смесете мокрите и сухите съставки, добавете останалите орехи и с лъжица объркайте, колкото за се навлажни брашното. Покрийте с фолио и оставете за 10 минути.

  • 4

    Замесете хляба

    Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 7-8 минути. Върнете в купата, покрийте и оставете на топло за 1 час.

  • 5

    Омесете отново и оформете хляба

    Извадете тестото, изкарайте въздуха с натиск и омесете отново набързо. Оформете като хляб или питка . Сложете в тава покрита с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за още 1 час

  • 6

    Печете 45 минути в предваритлено загрята фурна

    Загрейте фурната до 220 градуса. Намажете хляба с малко вода, поръсете с брашно и направете няколко разреза в тестото. Печете около 45 минути, докато хляба добие карамелен цвят и хубава плътна кора.

  • 7

    Поднесете с меки сирена

    Охладете върху решетка. Поднесете с меки сирена, грозде, червено вино.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара