Хляб с вино и орехи
Имайте търпение, заслужава си
ПРОДУКТИ:
- Бяло брашно - 200 г
- Типово брашно - 100 г
- Суха мая - 2 ч.л.
- Сол - 1 ч.л.
- Орехови ядки - 50 г + 100 г
- Червено вино - 130 мл
- Вода - 75 мл
- Зехтин - 2 с.л.
Хляб с вино и орехиPosted by Goodlife.bg on Wednesday, November 18, 2015
Хляб с вино и орехи
Начин На Приготвяне
-
1
Смесете сухите съставки
В голяма купа смесете брашното и маята, добавете солта и разбъркайте.
-
2
В блендер смесете мокрите съставки
В блендер сложете 50-те грама орехи, виното, водата и зехтина и пасирайте до гладкост.
-
3
Смесете всичко
Смесете мокрите и сухите съставки, добавете останалите орехи и с лъжица объркайте, колкото за се навлажни брашното. Покрийте с фолио и оставете за 10 минути.
-
4
Замесете хляба
Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 7-8 минути. Върнете в купата, покрийте и оставете на топло за 1 час.
-
5
Омесете отново и оформете хляба
Извадете тестото, изкарайте въздуха с натиск и омесете отново набързо. Оформете като хляб или питка . Сложете в тава покрита с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за още 1 час
-
6
Печете 45 минути в предваритлено загрята фурна
Загрейте фурната до 220 градуса. Намажете хляба с малко вода, поръсете с брашно и направете няколко разреза в тестото. Печете около 45 минути, докато хляба добие карамелен цвят и хубава плътна кора.
-
7
Поднесете с меки сирена
Охладете върху решетка. Поднесете с меки сирена, грозде, червено вино.
Подобни рецепти
