6 грешки, които допускате с кухненския робот

Време е да направите този елегантен настолен уред ваш пръв помощник в печивата

1. Непрочитане на ръководството за потребителя

Не използвайте уреда, без да сте се консултирали с ръковоството за употреба и поддръжка.

То ще ви информира колко килограма брашно може да поеме наведнъж той - и ще ви помогне да прецените дали да удвоите (или дори утроите) обемите от рецептите.

2. Игнориране на разстоянието от накрайниците на миксера до купата

Най-ниската точка на бъркалките не бива да докосва дъното на купата, но и не бива да бъде твърде далеч от него.

Правилното определяне на това разстояние означава по-добро смесване и по-малко спирания, за да изгребвате с шпатулата. Проверете в ръководството за инструкции как да коригирате позицията.

Реклама

 

3. Стартиране на висока скорост

За да избегнете разпръскване, винаги започвайте да смесвате на ниска скорост, и едва после повишавайте скоростта.

4. Стъргане по време на работа с кухненския робор

Не се изкушавайте да използвате шпатула, докато уредът е включен — дори и в рецептата да пише да изгребвате постоянно, докато разбивате.

Ако не спрете първо кухненски робот, шпатулата може да попадне между бъркалките и да ги изкриви.

5. Забравянето да охладите купата и бъркалките

Когато те са студени, това ще ви помогне да разбиете най-богатата и пухкава сметана.

6. Не-отърсването на остатъка от смес

След като приключите с работа, вдигнете леко бъркалките над повърхността на сместа и пуснете уреда - първо на ниска, а после и на висока скорост, за да отърсите чрез центробежна сила натрупалия се по тях остатък от сместа.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: HouseBeautiful

05.09.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара