Съвети за домашните пекари

За основите на печенето

Тези съвети от Джон Баричели, собственик на SoNo Baking Company and Cafe и водещ на "Everyday Baking from Everyday Food," ще ви помогнат за основите на печенето - от отмерването на брашното до проверка дали печивото е готово за вадене от фурната.

Подходящи средства за мерене и теглене

Измервайте течностите в прозрачна мерителна чаша, която ви позволява да проверите нивото на съдържанието, държейки го пред очите си. Сухите и полу-твърди съставки можете да мерите в градуирани мерителни чаши - те позволяват да подравните съставките хоризонтално.

Отмерване на брашното

Пресявайте брашното и другите сухи съставки само когато рецептата изрично го изисква. Използвайте метода на загребване и изравняване (загребете с мерителната чаша от брашното, и после прокарайте нож отгоре на чашата, за да изравните), за да сте сигурни, че използвате правилното количество.

Пресявайте без сито

Нямате сито? Ето един трик: можете да смесвате съставки и да разбърквате брашното с тел за яйца или вилица. Резултатът не е така равен като пресятото брашно, но е по-добър от съставки, директно взети от съда, в който са съхранявани.

Неосолено масло

Винаги използвайте неосолено масло; това ще ви позволи да контролирате количеството сол в рецептата.

Яйца

Много рецепти изискват яйца със стайна температура, които могат да подобрят обема и/или консистенцията на сместа за сладкиши. За да затоплите бързо яйцата до стайна температура, дръжте ги в топла вода 15 минути.

Проверка за готовност на печивото

За да проверите дали печивото вече е готово за вадене от фурната, използвайте клечка за зъби или дървен шиш. Забийте го в центъра на печивото - ако вътрешността е добре изпечена, той трябва да остане чист. Печивото трябва леко да пружинира при натиск, и да се е отдръпналолеко от стените на формата.

Правилно охлаждане

Печивата трябва да се охлаждат 15 минути във формата, в която са печени, след което ги извадете и ги прехвърлете на телена стойка, за да се охладят напълно.

Подготвяне на форма за сладкиш или мъфини

Когато приготвяте форма за сладкиш или мъфини, четката за сладкиши ще ви помогне да се доберете до по-труднодостъпните места. Ако натриете и повърхността между чашките, ще предотвратите залепване на горната част на мъфините за формата. Използвайте омекотено, а не разтопено масло.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: MarthaStewart.com

02.12.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара