Сувлаки с печени картофи
Гръцката класика
ПРОДУКТИ:
- Свински шол - 500 г
- Лук - 1 глава
- Черен пипер - На вкус
- Сол - На вкус
- Лимон - 2 броя
- Сушен риган - 1 с.л.
- Черен пипер - На вкус
- Сол - На вкус
- Картофи - 700 г
- Бира - 200 мл
- Зехтин - 5-6 с.л.
- Сушен риган - 1 с.л.
- Черен пипер - 1 ч.л.
- Червен пипер - 1 ч.л.
- Сол - 1 ч.л.
Начин На Приготвяне
-
1
Овкусете месото
Нарежете месото на еднакво дълги, еднакво дебели ленти, така че да може да ги нанижете на шиш. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с нарязания на полумесеци лук. Оставете поне час в хладилника.
-
2
Пригответе картофите
Обелените и измити картофи нажете на едри парчета. Сложете ги в купа и поръсете с риган, черен и червен пипер, сложете 4-5 с.л. зехтин и разбъркайте добре.
-
3
Изпечете до златисто
Изсипете в съд за печене и налейте бирата. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят и омекнат за около 30 минути в зависимост от дебелината.
-
4
Пригответе млечната салата
В блендер наситнете краставицата, чесъна и копъра. Изсипете в купичка и прибавете натрошеното сирене. Овкусете със сол и черен пипер и сложете 3-4 с.л. зехтин. (Разбъркайте добре и оставете в хладилника, покрито с фолио, докато приготвите сувлаки.)
-
5
Изпечете и мариновайте месото
Загрейте тиган скара, налейте малко зехтин и изпечете сувлаки от всички страни. Не препичайте, за да не стане месото сухо. Готовите шишове извадете в широк и съд и залейте с марината.
Подобни рецепти
