Сувлаки с печени картофи

Гръцката класика

21.11.2017 Всички рецепти от този автор →
100 мин.

60 МИН » 40 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Свински шол - 500 г
  • Лук - 1 глава
  • Черен пипер - На вкус
  • Сол - На вкус
За маринатата
  • Лимон - 2 броя
  • Сушен риган - 1 с.л.
  • Черен пипер - На вкус
  • Сол - На вкус
За печените картофи
  • Картофи - 700 г
  • Бира - 200 мл
  • Зехтин - 5-6 с.л.
  • Сушен риган - 1 с.л.
  • Черен пипер - 1 ч.л.
  • Червен пипер - 1 ч.л.
  • Сол - 1 ч.л.
Цена: 10 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Овкусете месото

    Нарежете месото на еднакво дълги, еднакво дебели ленти, така че да може да ги нанижете на шиш. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с нарязания на полумесеци лук. Оставете поне час в хладилника.

  • 2

    Пригответе картофите

    Обелените и измити картофи нажете на едри парчета. Сложете ги в купа и поръсете с риган, черен и червен пипер, сложете 4-5 с.л. зехтин и разбъркайте добре.

  • 3

    Изпечете до златисто

    Изсипете в съд за печене и налейте бирата. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят и омекнат за около 30 минути в зависимост от дебелината.

  • 4

    Пригответе млечната салата

    В блендер наситнете краставицата, чесъна и копъра. Изсипете в купичка и прибавете натрошеното сирене. Овкусете със сол и черен пипер и сложете 3-4 с.л. зехтин. (Разбъркайте добре и оставете в хладилника, покрито с фолио, докато приготвите сувлаки.)

  • 5

    Изпечете и мариновайте месото

    Загрейте тиган скара, налейте малко зехтин и изпечете сувлаки от всички страни. Не препичайте, за да не стане месото сухо. Готовите шишове извадете в широк и съд и залейте с марината.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара