Венеция: величествен стил

Този град е различен

Ако търсите град, който да изкуши вас и децата ви, с уникален транспорт и гледки на всеки ъгъл, Венеция е перфектното място - и това е дори преди да споменем пицата и сладоледа...

Реклама

 

В зависимост от това дали сте човек, чиято чаша е полупразна или полупълна, когато погледнете през десните прозорци на самолета, докато захождате за кацане на летище “Марко Поло”, или ще видите Венеция да се издига от лагуната като величествена Дама от езерото – или ще я видите потъваща, като крал Кнут, под надигащия се прилив.

Сюрреалистично е, но всъщност ви помага да осъзнаете, че този град е различен – и колкото по-бързо приемете водата, толкова повече ще й се наслаждавате.

Завийте вляво след летищния терминал и на малко разстояние пеша ще стигнете до водния автобус Alilaguna.

Може да наемете и водно такси, но ако ще пресичате широка празна водна територия, по-добре е да си спестите парите (и морската болест). Похарчете ги вместо това за гондола, след като сте в града, и изследвайте тесните канали, които служат като улици.

Всеки ъгъл, на който завиете, отваря нова страница в книгата на визуалната история.

По подобен начин, всеки мост, а има много, е възможност децата да изхабят малко енергия, докато тичат напред-назад по тях, или може да ги използвате като гледни точки, за да играете на “какво виждам” и да наблюдавате гондолиерите.

Бързо ще се ориентирате кой воден автобус (vaporetti) къде отива.

Всяко пътуване, ако може да го наречете така, осигурява забавление за всеки член на семейството, докато плавателни съдове с всякакви форми и размери сноват из основните артерии и между островите.

Вземането на водния автобус би трябвало да претендира (наравно с храненето на гълъбите на площад “Сан Марко”, един от най-добрите площади в света) за най-изгодна като цена екскурзия.

Рибният пазар, точно след моста Риалто, е чудо на риболовството, а наблюдаването как търговците приготвят улова от деня, след което го продават на местните хора и готвачите е отлично (и безплатно) улично шоу.

Буквално зад ъгъла, пазарът на плодове е източник на здравословна храна.

Отидете рано, за да видите разтоварването на товарните лодки (пазарът е затворен в неделя и понеделник).

Ако децата жадуват за пясъчни замъци и плажове (каквито няма във Венеция), то петминутно пътуване с vaporetti до венецианското Лидо ви дава достъп до 11-километрова пясъчна ивица и място, където да избягате от градската суета.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Food and travel

23.06.2016 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара