Източник: The NoMad Hotel

Хотели, до които пътуваме само заради храната

Най-любимите ни хотели по света с изключителна кухня

NoMad Hotel, Ню Йорк

Когато NoMad отвори врати през април 2012 в едноименен хотел, той беше един от най-обсъжданите ресторанти на годината - и това не беше случайно.

Chicken For Two - абсурдно декадентско печено пиле, пълнено с гъши дроб, бриош и черни трюфели, е типът ястие, за което критиците нормално мечтаят.

Auberge Saint-Antoine, Квебек

Ресторантът към бутиковия хотел, наречен Panache, може и да се намира в останките от крайречен склад, датиращ от XIX век, но кухнята му категорично е по-модерна: насладете се на съвременни френско-канадски ястия, като повечето от съставките са хипер-локални - от ферми в Ил д'Орлеан насред реката Сейнт Лорънс — неща като патици, яребици и зеленчуци.

Babylonstoren, Южна Африка

Babylonstoren е прероден отвъд някогашната си слава като заслон за добитък, и сега е 500-акрова холандска винарна в Кейп и ферма за плодове от 1692 г.

Отидете там и заради апартаментите с изглед към околните градини и лозя; останете заради кейка с портокалов чай, с фростинг от крема сирене, боровинки и смокини от фермата на хотела.

Hidden Pond, Мейн

На 60 акра, на разстояние около 8 км от Кенебънкпорт, Hidden Pond оставя фантастично усещане за летен лагер, с ръчно рисувани дървени табели, сочещи към градина, където можете да берете зеленчуци, или към гараж за мотоциклети, където можете да наемете ретро возило.

Ресторантът към него - Earth, е в сътрудничество с носителя на награда "Джеймс Биърд" Кен Оринджър, с акцент върху ястията "от фермата до масата". Стридите "Spinney Creek" се доставят с дресинг от краставица, люта чушка и естрагон.

Blackberry Farm, Тенеси

Тази ферма, съчетаваща рустикалното с изтънченото, се намира в подножието на Смоуки Маунтинс, като е заема терен от 9200 акра с мандра, пекарна, колбасарница и пасящи на място овце.

Започнете вечерта бавно - с направена на място бира Saison, и завършете със смор, приготвен на открит огън под изпълненото със звезди южно небе.

Trump International, Чикаго

На 16-я етаж на хотела, съвременните американски ястия придобиват изобретателен (и старателно куриран) нов вид в носителя на две звезди от "Мишлен" ресторант Sixteen.

Съставките - най-добрите в своя клас, се доставят от цял свят: калкан от Бретан и филе от елен, готвено в листо от тютюн.

Mandarin Oriental, Токио

Mandarin Oriental заема последните 9 етажа от небостъргача Nihonbashi Mitsui - и не твърде изненадващо, предлага изглед отвисоко към Токио. Кухнята в награждаваните му ресторанти също е на високо ниво: отидете на 38 етаж за омакасе от суши майсторите на Sora’s.

Rosewood Beijing, Пекин

Първото китайско заведение от бившата верига от Далас, разполагащият с 283 стаи Rosewood е поразителен, стилен и има най-луксозната патица по пекински в града — тя пристига приготвена на дърва и поднесена в кутия от палисандрово дърво.

Metropolitan by COMO, Банкок

Банкок е прочут с оживената си бизнес среда - и Metropolitan by COMO, хотел от най-висок клас в центъра на града, служи като място за спокоен отдих.

Емблематичният му тайландски ресторант Nahm се ръководи от Дейвид Томпсън, австралийски отвач, който се радва на масово признание като майстор на тайландската кухня. Поръчайте кърито с кокос и куркума със син рак-плувец и каламондин.

The Thief, Осло

Разположен по крайбрежието в Тювхолмен, The Thief е блестящо въплъщение от стъкло и метал нна всичко нордическо. Fru K се радва на повече обожание от гастрономите заради обедното си меню за дегустация (със сладък хляб с черен сироп и копър, все още топъл от кухнят), но по-непретенциозното заведение на хотела - Thief Foodbar, прави чудеса с иначе простички ястия.

Park Hyatt Saigon

Разполагащият с 244 стаи Park Hyatt Saigon е грандамата на френската колониална елегантност и има достойно за завист разположение с изглед към операта на площад "Лам Сон".

Въпреки че предложенията за вечеря изобилстват, особено ни привлича пикантната закуска със супа фо с нудъли на заобиколената с червен жасмин тераса на хотела.

Conservatorium Hotel, Амстердам

Бивша музикална консерватория, превърната в елегантен хотел с непретенциозна фасада, Conservatorium прелива от лукс — до степен закуската от холандски сирена, сушени меса и риба да е едно от малкото неща, които могат да ни примамят да станем от пухеното легло.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: CN Traveller

26.05.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара