Спагети с песто от аспержи

Бърза и много свежа рецепта

19.01.2017 Всички рецепти от този автор →
20 мин.

10 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Спагети - 200 г
  • Аспержи - 100 г
  • Зехтин - 50 мл
  • Чесън - 3 скилидки
  • Лимон - 1 брой
  • Пармезан - 50 г
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 10 лева

Спагети с песто от аспержи

Начин На Приготвяне

  • 1

    Бланширайте аспержите

    Почистените аспержи бланширайте в подсолена вода за 2-3 минути. Извадете в купа с ледена вода и предецете. Нарежете на парчета.

  • 2

    Пригответе пестото

    В блендер натрошете нарязания на парчета пармезан. Добавете чесъна и аспержите. Налейте около 50 мл зехтин и парирайте. Опитайте на сол и ако има нужда добавете.

  • 3

    Сварете спагетите

    В голяма тенджера сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката.

  • 4

    Залейте спагетите с пестото

    Прецедете спагетите, прехвърлете ги в купа и залейте с пестото.

  • 5

    Сервирайте веднага

    Разбъркайте добре и поднесете веднага. Украсете с малко пресен босилек.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара