Спагети с песто от аспержи
Бърза и много свежа рецепта
ПРОДУКТИ:
- Спагети - 200 г
- Аспержи - 100 г
- Зехтин - 50 мл
- Чесън - 3 скилидки
- Лимон - 1 брой
- Пармезан - 50 г
- Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 10 лева
Спагети с песто от аспержи
Начин На Приготвяне
-
1
Бланширайте аспержите
Почистените аспержи бланширайте в подсолена вода за 2-3 минути. Извадете в купа с ледена вода и предецете. Нарежете на парчета.
-
2
Пригответе пестото
В блендер натрошете нарязания на парчета пармезан. Добавете чесъна и аспержите. Налейте около 50 мл зехтин и парирайте. Опитайте на сол и ако има нужда добавете.
-
3
Сварете спагетите
В голяма тенджера сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката.
-
4
Залейте спагетите с пестото
Прецедете спагетите, прехвърлете ги в купа и залейте с пестото.
-
5
Сервирайте веднага
Разбъркайте добре и поднесете веднага. Украсете с малко пресен босилек.
Подобни рецепти

0 Коментара