Печена скумрия в доматен сос

Средиземноморска прелест

01.08.2016 Всички рецепти от този автор →
60 мин.

10 МИН » 50 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Цяла скумрия - 4 броя
  • Жълт лук - 3 глави
  • Лук шалот - 4 глави
  • Чесън - 3 скилидки
  • Домати от консерва - 900 г
  • Печени червени чушки - 2 броя
  • Бяло вино - 100 мл
  • Бяла захар - 1-2 с.л.
  • Пресен домат - 2 броя
  • Пресен магданоз - 4-5 клонки
  • Зехтин - 5 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 15 лева

Goodlife.bg - Печена скумрия в доматен сос

Начин На Приготвяне

  • 1

    Печете 40 минути в предварително загрята фурна

    Подредете рибата върху соса, покрийте с резенчета пресен домат, посолете и полейте със зехтин. Печете 40 минути в предваритлено загрята до 220 градуса фурна.

  • 2

    Овкусете рибата и нарежете зеленчуците

    Почистете и измийте рибата. Посолете от всички страни. Нарежете обелените лук, чесън и печена чушка на едро.

  • 3

    Запържете лука и чесъна

    В голям тиган загрейте зехтина и запържете лука за 3-4 минути до прозрачност. Сложете захарта и разбъркайте. Добавете чесъна, разбъркайте и налейте виното. Оставете 3-4 минути за да се изпари алкохола.

  • 4

    Добавет постаналите продукти за соса

    Добавете доматите и чушките, разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. Оставете 3-4 минути да къкри и прехвърлете в тава за печене.

  • 5

    Поднесете с хрупкав хляб

    Поръсете с пресен магданоз и поднесете ястието топло или студено с пресен хляб.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара