Печена скумрия в доматен сос
Средиземноморска прелест
ПРОДУКТИ:
- Цяла скумрия - 4 броя
- Жълт лук - 3 глави
- Лук шалот - 4 глави
- Чесън - 3 скилидки
- Домати от консерва - 900 г
- Печени червени чушки - 2 броя
- Бяло вино - 100 мл
- Бяла захар - 1-2 с.л.
- Пресен домат - 2 броя
- Пресен магданоз - 4-5 клонки
- Зехтин - 5 с.л.
- Черен пипер и сол - На вкус
Goodlife.bg - Печена скумрия в доматен сос
Начин На Приготвяне
-
1
Печете 40 минути в предварително загрята фурна
Подредете рибата върху соса, покрийте с резенчета пресен домат, посолете и полейте със зехтин. Печете 40 минути в предваритлено загрята до 220 градуса фурна.
-
2
Овкусете рибата и нарежете зеленчуците
Почистете и измийте рибата. Посолете от всички страни. Нарежете обелените лук, чесън и печена чушка на едро.
-
3
Запържете лука и чесъна
В голям тиган загрейте зехтина и запържете лука за 3-4 минути до прозрачност. Сложете захарта и разбъркайте. Добавете чесъна, разбъркайте и налейте виното. Оставете 3-4 минути за да се изпари алкохола.
-
4
Добавет постаналите продукти за соса
Добавете доматите и чушките, разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. Оставете 3-4 минути да къкри и прехвърлете в тава за печене.
-
5
Поднесете с хрупкав хляб
Поръсете с пресен магданоз и поднесете ястието топло или студено с пресен хляб.
Подобни рецепти
