Фритата с картофи, спанак и червени чушки

Очарованието на безмесните ястия

08.08.2018 Всички рецепти от този автор →
55 мин.

40 МИН » 15 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Обелени картофи - 450 г
  • Червени чушки - 2 броя
  • Зехтин - 4-5 с.л.
  • Чесън - 2 скилидки
  • Лук шалот - 1 глава
  • Пресен босилек - 1 клонка
Рецепти
  • Яйца - 8 броя
  • Животинска сметана - 2-3 с.л.
  • Бейби спанак - 100 г
  • Масло - 50 г
  • Пармезан - 30 г
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 15 лева

Фритата с картофи, спанак и червени чушки

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете зеленчуците

    Нарежете чушките на ивички или колелца, лука на тънки полумесеци, а чесъна на филийки.

  • 2

    Сварете картофите цели и загрейте фурната

    Сварете картофите в подсолена вода с кожата до омекване. Около 30-40 минути в зависимост от големината им. Проверете дали са готови като прободете с нож до средата. Ножа трябва да минава безпроблемно. Обелете ги и нарежете на филийки. Загрейте фурната до 220 градуса.

  • 3

    Запържете зеленчуците

    В тиган с метална дръжка и незалепващо покритие загрейте зехтина и запържете за 2-3 минути чушките.

  • 4

    Пригответе яйчената смес

    В купа разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер и налейте сметаната.

  • 5

    Добавете в тигана останалите зеленчуци

    Добавете лука, разбъркайте, а след около минута сложете и спанака и чесъна. Гответе само колкото спанака да омекне.

  • 6

    Добавете картофите в тигана

    В тигана сложете картофите и маслото и разбъркайте.

  • 7

    Излейте яйцата в тигана

    Към яйцата добавете нарязаният на тънки лентички босилек, разбъркайте и излейте в тигана. Разбъркайте леко, намалете котлона и гответе 6-7 минути, докато яйцата започнат да се отделят от стените на съда.

  • 8

    Поръсете с настърганият пармезан и прехвърлете във фурната.

  • 9

    Печете 7-8 минути до златисто

    Печете под грил 7-8 минути, докато сиренето се запече и стане златисто кафяво.

  • 10

    Поднесете ястието топло

    Поднесете фритатата топла с хрупкав хляб.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара