Фритата с картофи, спанак и червени чушки
Очарованието на безмесните ястия
ПРОДУКТИ:
- Обелени картофи - 450 г
- Червени чушки - 2 броя
- Зехтин - 4-5 с.л.
- Чесън - 2 скилидки
- Лук шалот - 1 глава
- Пресен босилек - 1 клонка
- Яйца - 8 броя
- Животинска сметана - 2-3 с.л.
- Бейби спанак - 100 г
- Масло - 50 г
- Пармезан - 30 г
- Черен пипер и сол - На вкус
Фритата с картофи, спанак и червени чушки
Начин На Приготвяне
-
1Нарежете зеленчуците
Нарежете чушките на ивички или колелца, лука на тънки полумесеци, а чесъна на филийки.
-
2Сварете картофите цели и загрейте фурната
Сварете картофите в подсолена вода с кожата до омекване. Около 30-40 минути в зависимост от големината им. Проверете дали са готови като прободете с нож до средата. Ножа трябва да минава безпроблемно. Обелете ги и нарежете на филийки. Загрейте фурната до 220 градуса.
-
3Запържете зеленчуците
В тиган с метална дръжка и незалепващо покритие загрейте зехтина и запържете за 2-3 минути чушките.
-
4Пригответе яйчената смес
В купа разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер и налейте сметаната.
-
5Добавете в тигана останалите зеленчуци
Добавете лука, разбъркайте, а след около минута сложете и спанака и чесъна. Гответе само колкото спанака да омекне.
-
6Добавете картофите в тигана
В тигана сложете картофите и маслото и разбъркайте.
-
7Излейте яйцата в тигана
Към яйцата добавете нарязаният на тънки лентички босилек, разбъркайте и излейте в тигана. Разбъркайте леко, намалете котлона и гответе 6-7 минути, докато яйцата започнат да се отделят от стените на съда.
-
8Поръсете с настърганият пармезан и прехвърлете във фурната.
-
9Печете 7-8 минути до златисто
Печете под грил 7-8 минути, докато сиренето се запече и стане златисто кафяво.
-
10Поднесете ястието топло
Поднесете фритатата топла с хрупкав хляб.

