Източник: Pexels.com

Не поднасяйте тези храни на сватба

Подбрахме някои от най-опасните ястия

С настъпващия сватбен сезон, няма как да не се замислим за храната — както добра, така и не толкова добра — която е стигнала до официалните обяди и вечери на сватбите.

Към момента, когато дойде времето за хранене, и гостите, и самите младоженци обикновено изгарят от желание да хапнат - защото предстои парти, и евентуално отворен бар.

Има обаче няколко ястия, които са особено неподходящи за сватби, където количеството грижи, положени за облеклото и външния ви вид изглеждат пряко свързани с вероятността да влезете в контакт с ястие, което има неограничен потенциал да съсипе дрехите ви.

Подбрахме някои от най-опасните ястия, които е най-добре да избягвате на трапезата по време на сватба; списъкът включва както храна, на която е присъщо да оставя петна по дрехите, така и такава, която просто няма място на събитие, където двама души си обещават вечна отдаденост — например пица (с нея е свързан конкретен реален случай, за който можете да прочетете по-долу...).

Изцяло месно или изцяло зеленчуково меню

Независимо дали булката и младоженецът са хора, които не биха консумирали нищо, което не са убили собственоръчно, или такива вегани, които вярват, че и бъдещото им бебе трябва да следва примера им, не е добра идея да предложите меню, което кара гостите да избират между протеин и зеленчуци.

За по-непосредствен подход, особено при по-разнородна група гости, е по-добре да заложите на шведска маса с изобилие от алтернативи.

Всичко, което гостите трябва да видят живо преди сватбата

Дори и сватбата да се случва във ферма, не всички гости ще са толкова големи привърженици на движението "от фермата до масата".

Като общо правило, не изисквайте от гостите си да гледат в очите на съществото, което скоро ще им бъде поднесено на трапезата във фин порцелан.  

Черно мастило

Пастата с мастило от сепия може и да е невероятно вкусна, но няма място на събитие, където най-важният човек в стаята носи някаква версия на бяло облекло.

Да не говорим, че предвид количеството планирани снимки за деня, никой няма нужда да бъде запомнен завинаги на този специален ден с озъбена, оцапана с мастило усмивка. Стойте надалеч.

Борш

Няма нищо по-красиво от дълбокото, приятно червено на класическата източноевропейска супа от цвекло, но и няма нищо по-вероломно.

Представете си за момент, че сватбата, на която присъствате, и на която се допускат деца, има маса, пълна с малки създания, които току-що са осъзнали, че потапянето на нещо в червена течност ще му придаде прекрасен цвят, и после си представете как се опитвате да вземете купа с тази червена боя от ръцете на 5-годишно дете.

Звучи много по-лесно на думи, отколкото на практика.

Пица с доставка - или "храна с доставка" от какъвто и да е вид

Ще ви разкажем истинска история на жена, която е била гост на една от най-зле планираните сватби, за които сме чували (и булката, и младоженецът са били на зрялата възраст 19 години, така че предполагаме, че нито бюджетът, нито вниманието им към детайла са били чак толкова големи), но все пак първо официално да го кажем за протокола: доставката на пица не е най-добрата идея.

Самата история е разказана в Reddit от жена, присъствала на въпросната сватба, която се е случила в църква, докато навън температурата е била 10 градуса под нулата: “Когато стигнахме до мястото, някой влезе и каза ‘разполагайте се, пицата ще пристигне скоро’.

С гаджето ми се спогледахме и избухнахме в смях.

- Ама вие сериозно ли?

Доставка на пица? Никой не би направил нещо такова. Те обаче го направиха. Ядохме пица в красивите си рокли (които впрочем нямаха никакво значение, защото през цялото време си стояхме с връхните дрехи).”

Ферментирали храни

Кимчи, кисело зеле и нато имат уникални вкусови качества, но сватбата вероятно все пак не е най-подходящото време да очаквате от гостите си да се запознават с тези нови вкусове.

Нещо повече, ако необвързаните гости хранят някакви надежди да срещнат партньор в този специален ден, не проваляйте шансовете им, като им причинявате лош дъх.

Пържено или панирано пиле

Не че някога ще кажем нещо лошо за пърженото пиле, но направете на гостите си услуга и не се и опитвайте да им поднасяте храни, които ще ги изкушат да си бършат ръцете в дрехите или да критикуват техниката на обезкостяване на сътрапезниците си.

Ако видите пържено пиле или пилешки крилца на масата, препоръчваме ви да ги избягвате, освен ако сте склонни да носите лигавник.

Люти чушки или други свръх-пикантни храни

Колкото и изкусително е да гледате някой да се опитва да издържи на предизвикателство със свръх-люта чушка, сватбата не е място за проверка на поносимостта по отношение на силни подправки.

Някой неизбежно ще се опита да впечатли другиго, като изяде нещо твърде пикантно, като ще се разплаче, и ще се изложи пред всички. Също така е меко казано нелюбезно да поднасяте нещо, което кара гостите да не смеят да докоснат очите си от страх да не се опарят. Предполага се, че вие и гостите ви бихте предпочели да се разплачете от умиление колко вълшебен е бил въпросният ден, а не от факта, че устата, очите и ръцете ви парят от лютивина. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: The Daily Meal

06.10.2021 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара