Източник: Pexels.com

9 причини кафето да е най-добрия вариант за първа среща

Имам много причини за това си твърдение

Аз съм човек, който е бил на много първи срещи. В резултат на плаването в тези несигурни води, съм се превърнал в нещо като неофициален експерт по това какво се прави, какво не се прави и къде се ходи.

На база тази титла, с която сам съм се удостоил, ще ви кажа каква е най-добрата първа среща — макар че съм сигурен, че вече можете да предположите по заглавието.

Извън корейското барбекю (да, четете правилно; по необясними причини, имах голям успех на срещи, в които прекарах повечето време в готвене на солидни порции тънко нарязани меса в средата на масата), съм открил, че излизането на по чаша кафе е съвършената първа среща.

Имам много причини за това си твърдение – и нито една от тях не е романтична, защото първите срещи не са въпрос на романтика.

В ерата, в която необвързаните се запознават онлайн или чрез приложение, първите срещи са по-скоро проучване; да видите дали човекът изглежда готин – и по-важно, да прецените доколко има риск този човек да е потенциален убиец. На практика първата среща е прелюдия към по-романтичната, втора среща.

Така че ако някога сте се притеснявали къде да отидете за първа среща, за да прецените човека срещу вас, съветвам ви да отскочите за по кафе.

Ето 9 причини, които защитават моята позиция.

1. Евтино е

Дори в хай-енд кафене, няма да похарчите повече от $20 за среща на кафе, и това вероятно дори включва лакомство, което да споделите.

Скъпата първа среща не е необходима, защото повечето първи срещи се случват между двама души, които не се познават особено един друг.

Първата среща, въпреки че може да бъде приятна и забавна, е малка инвестиция – в буквалния смисъл. Ако подхождате умно към този въпрос, има смисъл да обмислите, че среща с евентуална малка емоционална инвестиция изисква малка парична инвестиция.

2. Можете да прецените много за човека от поръчката му на кафе

Дали говори с баристата с пренебрежение? Дали иска напитката му да е “свръх-гореща”, или има определени предпочитания към млякото? Дали изобщо пие кафе?

Поръчката на кафе говори много за характера на човека – и към момента, в който поръчате, можете поне донякъде да прецените нещо за него.

3. Кафенетата са идеални за разговори

Седите на малка, кръгла маса, със само две горещи напитки между вас. Какво друго да правите, освен да разговаряте? Нищо.

И точно затова кафето е перфектно решение за първа среща.

Първата среща е по-доброто опознаване на някой извън ограниченията на мястото, където сте се срещнали – онлайн, чрез приложение, чрез приятел и т.н. – така че сега е време да прецените дали тази среща ще доведе до втора, като се видите очи в очи.

Вземайки по кафе, е вероятно да откриете повече за някого, отколкото ако заложите на други традиционни идеи за първа среща. Защото, както вече казах, това е всичко, което можете да направите.

4. Няма да се напиете

Това има много предимства. Дали пияни сте твърде искрени? Или твърде споделящи? Дали пияни казвате неща, които реално не мислите, или правите неща, които не желаете?

Залагайки на кафето вместо на коктейли, можете вместо това да приключите нощта, без всички да научат всичко, което е нужно да знаят за вашата ужасна предишна партньорка, с която сте скъсали преди няколко седмици. Освен това алкохолът може да води до загуба на чувството за мярка и вероятно допринася за шофирането в пияно състояние.

5. Ако не прескача искра, лесно е да се измъкнете

Не ви допада евентуалният партньор? Няма проблем, кафето не изисква толкова време за консумация (ако не харесвате човека още на база пръв поглед, поръчайте малко кафе!), така че ако усещате, че нищо не прескача между вас, допийте си кафето, кажете, че сте приключили – и дим да ви няма!

6. Също така кафето е наистина полезно за вас

Въпреки че сте чували вероятно, че кафето лекува много болести, ново изследване на медицинския център “Лангон” към Нюйоркския университет, проведено сред 430 000 участници, констатира, че добавянето на само две чаши кафе към диетата ви води до 44% по-нисък риск от цироза – нелечимо чернодробно заболяване, обикновено дължащо се на прекалена консумация на алкохол.

Така че с кафето можете поне донякъде да компенсирате това, което сте причинили на черния си дроб предната вечер.

7. Такива срещи са супер-неформални

Няма нужда да се обличате с лъскави дрехи. Можете просто да поемете към кафенето след работа, и да изпиете по кафе с потенциалния партньор.

Отпуснете се в дивана с гореща напитка и – евентуално – смислени разговори! Навън е студено, така че поръчайте нещо топло и се  отпуснете на коженото кресло. Ако е топло, защо не излезете навън на верандата с айскафе?

8. Наблюдаване на страхотни хора

Независимо дали отивате в местен магазин, във верига кафенета, или на място, където има поетични рецитали от импровизатори, сте обречени да виждате някои интересни лица - и и те да стават безкрайна тема за разговори.

9. Те работят според вашия график

За разлика от баровете и ресторантите, срещите на кафе могат да се случват по всяко време на деня.

Можете да го правите преди работа, по време на обяд, след работа, или в което и да е време през уикенда. А ако ви предстои важен ден на следващия ден, няма да се налага да се притеснявате от махмурлук.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Боби Бокс, Bustle

21.09.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара