Арабски хляб с тиква и козе сирене
Карамелизиран лук, тиква и сирена върху хрупкав хляб
ПРОДУКТИ:
- 2 питки - плосък хляб
- 200 г - тиква
- 50 г - козе сирене
- 50 г - пушена моцарела
- 2 глави - лук
- 50 г - масло
- 1 с.л. - 1 с.л.захар
- 3 лонки - прясна мащерка
- 4 с.л. - зехтин
- 2 с.л. - марсала
- 1 ч.л. - сол
- 1/2 ч.л. - черен пипер
- 50 г - бейби спанак и рукола
- 3 с.л. - балсамов оцет с трюфел Ariston
Начин на приготвяне
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета.
Посолете, подправете с черен пипер и поръсете с малко зехтин.
Разбъркайте добре и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 40 минути.
Обелете лука и нарежете на тънки полумесеци.
В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото, добавете 1 супена лъжица зехтин и загрейте добре.
Сложете лука и намалете леко силата на котлона. Посолете и като бъркате често, гответе 30 минути.
Към лука добавете прясна мащерка и захарта и оставете на огъня още 3-4 минути, докато лука стане златист и започне да се карамелизира.
Налейте виното и оставете за 3-4 минути, за да се изпвари алкохола. Прехвърлете в купичка.
В тава покрита с хартия за печене сложете питка плосък хляб, покрийте с половината от лука, отгоре разпределете половинагта от тиквата и натрошете от двата вида сирене.
Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 8 минути, докато сирената се запекат до златисто.
Преди да поднесете върху всяка питка сложете бейби спанак и листа рукола и полейте с балсамов оцет с трюфел.
Подобни рецепти
