Арабски хляб с тиква и козе сирене

Карамелизиран лук, тиква и сирена върху хрупкав хляб

23.07.2019 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

30 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Арабски хляб - 2 броя
  • Тиква "цигулка" - 200 г
  • Козе сирене - 130 г
  • Пушена моцарела - 130 г
  • Лук - 2 глави
  • Масло - 50 г
  • Бяла захар - 1 с.л.
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Зехтин - 4-5 с.л.
  • Коняк "Martell" - 2 с.л.
  • Сол и черен пипер - На вкус
За гарниране
  • Микс листни зеленчуци - На вкус
Цена: 12 лева

Goodlife.bg - Арабски хляб с тиква и козе сирене

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете тиквата

    Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Посолете и поръсете с малко зехти, разбъркайте добре и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30 минути.

  • 2

    Нарежете лука

    Лука обелете и нарежете на тънки полумесеци.

  • 3

    Ползвайте тиган с незалепващо покритие

    В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото, добавете 1 супена лъжица зехтин и загрейте добре. Сложете лука и намалете леко силата на котлона. Посолете и като бъркате често, гответе 7-8 минути.

  • 4

    Намачкайте тиквата

    Изпечената тиква смачкайте леко с лъжица, като оставите да има и едри парченца.

  • 5

    Овкусете и карамелизирайте лука

    Към лука добавете прясна мащерка и захарта и оставете на огъня още 3-4 минути, докато лука стане златист и започне да се карамелизира.

  • 6

    Фламбирайте

    Налейте коняка и фламбирайте. Оставете алкохола да изгори и прехвърлете в купичка.

  • 7

    Подредете питките

    В тава покрита с хартия за печене сложете питка арабски хляб, покрийте с половината от лука, отгоре разпределете тиквата и натрошете половината от двата вида сирене.

  • 8

    Запечете под грил

    Печете в предваритлено загрята фурна около 8 минути, докато сирената се запекат до златисто.

  • 9

    Гарнирайте с листни зеленчуци

    Преди да поднесете върху всяка питка сложете по малко микс свежи салати и няколко капки качествен зехтин.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара