Арабски хляб с тиква и козе сирене

Карамелизиран лук, тиква и сирена върху хрупкав хляб

06.01.2021 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

30 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • 2 питки - плосък хляб
  • 200 г - тиква
  • 50 г - козе сирене
  • 50 г - пушена моцарела
  • 2 глави - лук
  • 50 г - масло
  • 1 с.л. - 1 с.л.захар
  • 3 лонки - прясна мащерка
  • 4 с.л. - зехтин
  • 2 с.л. - марсала
  • 1 ч.л. - сол
  • 1/2 ч.л. - черен пипер
за гарниране
  • 50 г - бейби спанак и рукола
  • 3 с.л. - балсамов оцет с трюфел Ariston

 

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета.

Посолете, подправете с черен пипер и поръсете с малко зехтин.

Разбъркайте добре и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 40 минути.

Обелете лука и нарежете на тънки полумесеци.

В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото, добавете 1 супена лъжица зехтин и загрейте добре. 

Сложете лука и намалете леко силата на котлона. Посолете и като бъркате често,  гответе 30 минути.

Към лука добавете прясна мащерка и захарта и оставете на огъня още 3-4 минути, докато лука стане златист и започне да се карамелизира.

Налейте виното и оставете за 3-4 минути, за да се изпвари алкохола. Прехвърлете в купичка.

В тава покрита с хартия за печене сложете питка плосък хляб, покрийте с половината от лука, отгоре разпределете половинагта от тиквата и натрошете от двата вида сирене.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 8 минути, докато сирената се запекат до златисто.

Преди да поднесете върху всяка питка сложете бейби спанак и листа рукола и полейте с балсамов оцет с трюфел.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара