Царевичен хляб с чили

Вкусен безглутенов хляб

04.09.2016 Всички рецепти от този автор →
45мин.

15 МИН » 30 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Бяло брашно - 150 г
  • Царевично брашно - 150 г
  • Захар - 2 с.л.
  • Бакпулвер - 2 ч.л.
  • Сушено чили - 1 ч.л.
  • Яйце - 1 брой
  • Сметана - 220 мл
  • Мътеница - 75 мл
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
Цена: 8 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пресейте брашното

    В голяма купа пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта. Добавете сушеното чили и захарта и разбъркайте добре.

  • 2

    Разбийте течните съставки

    В друг съд разбийте яйцето, мътеницата и сметаната. Добавете зехтина и разбийте добре. Загрейте фурната до 200 градуса.

  • 3

    Смесете течните и сухуте съставки

    Към брашното добавете течните съставки и разбъркайте.

  • 4

    Омесете меко тесто

    Прехвърлете сместа върху набрашнена повърхност и замесете меко тесто. Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно.

  • 5

    Сложете тестото във форма за печене

    Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно. Може да направите разрези с много остър нож.

  • 6

    Печете до златисто

    Печете в добре загрята фурна 25-30 минути до златисто. Преди да извадите от фурната, проверете с дървен шиш вътрешността на хляба.

  • 7

    Поднесете веднага

    Поднесете хляба топъл с масло и добавки по ваш вкус.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара