Царевичен хляб с чили
Вкусен безглутенов хляб
Начин На Приготвяне
-
1
Пресейте брашното
В голяма купа пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта. Добавете сушеното чили и захарта и разбъркайте добре.
-
2
Разбийте течните съставки
В друг съд разбийте яйцето, мътеницата и сметаната. Добавете зехтина и разбийте добре. Загрейте фурната до 200 градуса.
-
3
Смесете течните и сухуте съставки
Към брашното добавете течните съставки и разбъркайте.
-
4
Омесете меко тесто
Прехвърлете сместа върху набрашнена повърхност и замесете меко тесто. Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно.
-
5
Сложете тестото във форма за печене
Намаслете добре дъното и стените на съд за печене и сложете тестото, като разстелете равномерно. Може да направите разрези с много остър нож.
-
6
Печете до златисто
Печете в добре загрята фурна 25-30 минути до златисто. Преди да извадите от фурната, проверете с дървен шиш вътрешността на хляба.
-
7
Поднесете веднага
Поднесете хляба топъл с масло и добавки по ваш вкус.
Подобни рецепти
