Киш с тиквички и сирене чедър

Свежо предложение за бърза вечеря

20.01.2019 Всички рецепти от този автор →
65 мин.

20 МИН » 45 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Брашно - 250 г
  • Масло - 125 г
  • Яйце - 1 брой
  • Студена вода - 1-2 с.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
За плънката
  • Тиквички - 350 г
  • Сметана - 150 мл
  • Жълтъци - 2 броя
  • Сирене чедър - 150 г
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Масло - 30 г
  • Лук - 1 глава
  • Чесън - 2-3 скилидки
  • Прясна мащерка - 3-4 клонки
  • Яйца - 1 брой
Цена: 12 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Смесете брашното и маслото

    Пресейте брашното в голяма купа, добавете маслото и стрийте на трохи с преса или с ръка. Работете бързо, за да не омекне прекалено маслото.

  • 2

    Замесете тестото

    Направете кладенче в брашното и сложете яйцето и 1 супена лъжица студена вода. Замесете тесто, ако има нужда добавете още малко вода. Омесете набързо, завийте с фолио за свежо съхранение и сложете в хладилника за поне 30 минути.

  • 3

    Пригответе тиквичките

    За плънката настържете тиквичките, посолете и сложете в гевгир за постоят 10 минути. Отцедете добре водата от тиквичките.

  • 4

    Разточете тестото

    Разточете тестото на тънка кора, поставете в съд за печене с подвижно дъно и набодете с вилица. Сложете в хладилник за 10 минути. Загрейте фурната до 220 градуса.

  • 5

    Запечете кората за пая

    Покрийте кората за пая с хартия за печене, отгоре сложете зърна ориз, боб или леща и разстелете добре. Печете около 10 минути, извадете и махнете хартията.

  • 6

    Пригответе плънката

    Настържете сиренето на едро ренде. Нарежете лука и чесъна на ситно.

  • 7

    Изпържете зеленчуците

    В тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин на средно силен огън и запържете лука за 2-3 минути до прозрачност. Добавете чесъна, разбъркайте и след около минута добавете тиквичките.

  • 8

    420

    Посолете и подправете с черен пипер. Увеличете силата на котлона и гответе 6-7 минути, като разбърквате често, докато тиквичките се зачервят. Свалете от котлона, добавете няколко листенца свежа мащерка и оставете да се охлади.

  • 9

    Допечете кората

    Извадете кората от фурната, махнете хартията, намалете фурната на 180 градуса и допечете за 5 минути.

  • 10

    Пригответе яйчената заливка

    В голяма купа смесете яйцата и жълтъците и разбийте добре. Посолете и овкусете с черен пипeр и добавете сметаната. Добавете 2/3 от настъргания чедър и разбъркайте.

  • 11

    Изсипете плънката върху кората

    Върху изпечете кора разстелете сместа от тиквички и лук, залейте с яйчената смес и отгоре поръсете с останалия чедър. Сложете отгоре 3-4 клонки свежа мащерка.

  • 12

    Допечете с плънката

    Печете на 200 градуса около 20-25 минути, докато плънката стегне. В края махнете фолиото.

  • 13

    Охладете преди да поднесете

    Охладете до стайна температура и сервирайте със свежа салата.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара