Киш с тиквички и сирене чедър
Свежо предложение за бърза вечеря
Начин На Приготвяне
-
1
Смесете брашното и маслото
Пресейте брашното в голяма купа, добавете маслото и стрийте на трохи с преса или с ръка. Работете бързо, за да не омекне прекалено маслото.
-
2
Замесете тестото
Направете кладенче в брашното и сложете яйцето и 1 супена лъжица студена вода. Замесете тесто, ако има нужда добавете още малко вода. Омесете набързо, завийте с фолио за свежо съхранение и сложете в хладилника за поне 30 минути.
-
3
Пригответе тиквичките
За плънката настържете тиквичките, посолете и сложете в гевгир за постоят 10 минути. Отцедете добре водата от тиквичките.
-
4
Разточете тестото
Разточете тестото на тънка кора, поставете в съд за печене с подвижно дъно и набодете с вилица. Сложете в хладилник за 10 минути. Загрейте фурната до 220 градуса.
-
5
Запечете кората за пая
Покрийте кората за пая с хартия за печене, отгоре сложете зърна ориз, боб или леща и разстелете добре. Печете около 10 минути, извадете и махнете хартията.
-
6
Пригответе плънката
Настържете сиренето на едро ренде. Нарежете лука и чесъна на ситно.
-
7
Изпържете зеленчуците
В тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин на средно силен огън и запържете лука за 2-3 минути до прозрачност. Добавете чесъна, разбъркайте и след около минута добавете тиквичките.
-
8
420
Посолете и подправете с черен пипер. Увеличете силата на котлона и гответе 6-7 минути, като разбърквате често, докато тиквичките се зачервят. Свалете от котлона, добавете няколко листенца свежа мащерка и оставете да се охлади.
-
9
Допечете кората
Извадете кората от фурната, махнете хартията, намалете фурната на 180 градуса и допечете за 5 минути.
-
10
Пригответе яйчената заливка
В голяма купа смесете яйцата и жълтъците и разбийте добре. Посолете и овкусете с черен пипeр и добавете сметаната. Добавете 2/3 от настъргания чедър и разбъркайте.
-
11
Изсипете плънката върху кората
Върху изпечете кора разстелете сместа от тиквички и лук, залейте с яйчената смес и отгоре поръсете с останалия чедър. Сложете отгоре 3-4 клонки свежа мащерка.
-
12
Допечете с плънката
Печете на 200 градуса около 20-25 минути, докато плънката стегне. В края махнете фолиото.
-
13
Охладете преди да поднесете
Охладете до стайна температура и сервирайте със свежа салата.
Подобни рецепти
