13 достъпни пътешествия из Европа

Ограничаването на бюджета не означава да правите компромиси с качеството

Знаете ли, че можете да видите Лувъра, музея "Орсе" и Помпиду в Париж безплатно, да се храните пълноценно в Лондон за по-малко от $10, и да нощувате в баварски замък за $125?

Ами че можете да отседнете в многоетажния замък Алхамбра за по-малко от $150 за нощувка, да обядвате в Рим за под $30, и да прекосите Босфора в Истанбул за $1?

Ограничаването на бюджета не означава да правите компромиси с качеството на пътешествието си.

Всъщност колкото по-малко харчите, толкова по-малко изолирани сте от местната култура. Отсядането в сламена ирландска фермерска къща, гледането на творбите на стари майстори в Рим или похапването на испански специалитети за $2 на ястие не са само трикове на пестеливи пътешественици: те са част от мечтаните почивки.

Ето някои съвети как да спестите трицифрени суми от следващата си почивка из Европа, без значение къде отивате или какви са валутните курсове.

Пътуване

Проучете цените през агрегатори като kayak.com, и после сравнете резултатите с офертите, предлагани от консолидатори "на едро" като Destination Europe и Airfare Planet.

Пакетни туристически оферти

Тъй като можете да поръчате туристически пакети, възможно е те да ви спестят пари - но гледайте цените на отделните компоненти, за да се уверите, че си струват парите.

Транспорт

Rail Europe имат разнообразни карти, но за пътувания над 5 часа изберете по-бърза, евтина и непретенциозна авиокомпания. Искате да шофирате? Проверете в агрегатори и консолидатори като Auto Europe. За по-дълго пътуване краткосрочният наем на чисто ново рено или пежо ще е по-евтин - и ще предлага по-добро застрахователно покритие - от двуседмично наемане.

Настаняване

Търсете малки семейни хотели и страноприемници в европейски специализирани сайтове като Venere и Booking.

Помислете за милиардите алтернативи за настаняване — агро-туризъм и отсядане във ферми, къщички, частни стаи под наем, манастири, къмпинги, наемане на вила, или замъци — те са по-евтини и по-автентични.

Хранене

Похарчете смешна сума за богат пикник. Просто посетете дневните пазари, каквито има в повечето градове, и следете за улични сергии и колички, продаващи сандвичи с печено свинско и сладки палачинки.

Или посетете пъб, тратория или тапас бар за богати, традиционни ястия, струващи много по-малко от ресторантите. Когато отивате да се храните в храм на висшата кухня, избирайте обедното време, не на вечеря: обикновено получавате същото меню на по-ниска цена.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Food and Wine

08.03.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара