Пикантно пилешко в арабски хляб
Ароматно пилешко, китайско зеле и свежи салати
Необходими пособия за да приготвите тази рецепта: плитък съд с размер 20x30 сантиметра, ренде, белачка за зеленчуци,дълбока купа с диаметър 30 сантиметра, ренде, дъска за рязане, ножове, сокоизстисквачка, 2 тигана с диаметър 26-28 сантиметра.
Ароматно пилешко, китайско зеле и свежи салати
ПРОДУКТИ:
- Арабски питки - 2 пакета
- Зелена и червена салата - по 5-6 листа
- Пилешко филе - 700 г
- Сладък червен пипер - 1 с.л.
- Кимион - 1/2 ч.л.
- Кайен - 1/2 ч.л.
- Сол - 1/2 ч.л.
- Чили люспи - 1/4 ч.л.
- Чесън на прах - 1/2 ч.л.
- Пресен кориандър - 3-4 клонки
- Сок от лайм - от 1/2 брой
- Зехтин - 5 с.л.
- Китайско зеле - 1 брой
- Рвпички - 1 връзка
- Морков - 1 брой
- Пресен лук - 4 стръка
- Пресен кориандър - 3-4 клонки
- Майонеза - 6-7 с.л.
- Сок от лайм - от 1 брой
- Зехтин - 2 с.л.
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе маринатата
В широка тавичка смесете подправките, добавете ситно нарязания кориандър, зехтина и сока от 1/2 лайм. Добавете пилето и разбъркайте добре. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се маринова за 30 минути.
-
2
Изпържете месото
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. На две или три части изпържете пилето в 2 с.л. мазнина. Извадете в подходящ съд и покрийте с капак, за да остане топло.
-
3
Пригответе салатата
През това врме пригответе зелевата салата. Нарежете почистените репички на тънки колелца, зелето на ивички и настържете моркова. Сложете всичко в голяма купа, прибавете нарязаният на колелца лук и ситно нарязания кориандър.
-
4
Заливката
В купа смесете майонезата и сока от 1 лайм, подправете със сол, добавете зехтин и разбъркайте добре.
-
5
Салатата за гарниране
Измийте листата салата и ги подсушете добре. Накъсайте на едро и ги отделете настрана.
-
6
Завършете салатата
Залейте салатата със заливката и разбъркайте добре. Ако има нужда подправете с още сол.
-
7
Затоплете хляба
Загрейте подходящ размер тиган и затоплете хляба за по 1-2 минути от всяка страна.
-
8
Завийте джобовете
Във всяка питка сложете по 2-3 с.л. от салатата, отгоре поставете по 1 пилешко филе и покрийте с листа свежа салата. Подгънете краищата на питките и навийте на стегнато руло.
-
9
Разрежете на две при поднасяне
Разрежете получените рулца на две и понесете с още от зелевата салата.