Пикантно пилешко в арабски хляб

Ароматно пилешко, китайско зеле и свежи салати

18.02.2018 Всички рецепти от този автор →
60мин.

40 МИН » 20 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Необходими пособия за да приготвите тази рецепта: плитък съд с размер 20x30 сантиметра, ренде, белачка за зеленчуци,дълбока купа с диаметър 30 сантиметра, ренде, дъска за рязане, ножове, сокоизстисквачка, 2 тигана с диаметър 26-28 сантиметра.

Ароматно пилешко, китайско зеле и свежи салати

ПРОДУКТИ:

  • Арабски питки - 2 пакета
  • Зелена и червена салата - по 5-6 листа
  • Пилешко филе - 700 г
За марината
  • Сладък червен пипер - 1 с.л.
  • Кимион - 1/2 ч.л.
  • Кайен - 1/2 ч.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Чили люспи - 1/4 ч.л.
  • Чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • Пресен кориандър - 3-4 клонки
  • Сок от лайм - от 1/2 брой
  • Зехтин - 5 с.л.
За салатата
  • Китайско зеле - 1 брой
  • Рвпички - 1 връзка
  • Морков - 1 брой
  • Пресен лук - 4 стръка
  • Пресен кориандър - 3-4 клонки
  • Майонеза - 6-7 с.л.
  • Сок от лайм - от 1 брой
  • Зехтин - 2 с.л.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе маринатата

    В широка тавичка смесете подправките, добавете ситно нарязания кориандър, зехтина и сока от 1/2 лайм. Добавете пилето и разбъркайте добре. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се маринова за 30 минути.

  • 2

    Изпържете месото

    Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. На две или три части изпържете пилето в 2 с.л. мазнина. Извадете в подходящ съд и покрийте с капак, за да остане топло.

  • 3

    Пригответе салатата

    През това врме пригответе зелевата салата. Нарежете почистените репички на тънки колелца, зелето на ивички и настържете моркова. Сложете всичко в голяма купа, прибавете нарязаният на колелца лук и ситно нарязания кориандър.

  • 4

    Заливката

    В купа смесете майонезата и сока от 1 лайм, подправете със сол, добавете зехтин и разбъркайте добре.

  • 5

    Салатата за гарниране

    Измийте листата салата и ги подсушете добре. Накъсайте на едро и ги отделете настрана.

  • 6

    Завършете салатата

    Залейте салатата със заливката и разбъркайте добре. Ако има нужда подправете с още сол.

  • 7

    Затоплете хляба

    Загрейте подходящ размер тиган и затоплете хляба за по 1-2 минути от всяка страна.

  • 8

    Завийте джобовете

    Във всяка питка сложете по 2-3 с.л. от салатата, отгоре поставете по 1 пилешко филе и покрийте с листа свежа салата. Подгънете краищата на питките и навийте на стегнато руло.

  • 9

    Разрежете на две при поднасяне

    Разрежете получените рулца на две и понесете с още от зелевата салата.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара