Пица с карамелизиран лук и горгонзола

Съвършен баланс между сладко и солено

10.01.2017 Всички рецепти от този автор →
45 мин.

30 МИН » 15 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Пица с карамелизиран лук и горгонзола

ПРОДУКТИ:

  • Тесто за пица - 300 г
  • Лук - 2 глави
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Масло - 15 г
  • Горгонзола - 60 г
  • Биволска моцарела - 1 топка
  • Коняk Martell - 2-3 с.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - На вкус
Цена: 12 лв

Начин На Приготвяне

  • 1

    Започнете с лука

    Нарежете обеления лук на дебели 3-4 мм филийки.

  • 2

    Гответе на слаб огън 30 минути

    В широк тиган загрейте зехтина и маслото и добавете лука. Разбъркайте, посолете и намалете котлона на средна степен.

  • 3

    Бъркайте често

    Гответе като разбърквате често, за да може лука да се карамелизира равномерно.

  • 4

    В края добавете захарта

    След около 25 минути готвене, подправете лука с черен пипер и добавете захарта. Разбъркайте и гответе още около 5 минути.

  • 5

    Фламбирайте

    Увеличете котлона и налейте алкохола. Фламбирайте и извадете готовият лук в широка чиния да се охлади.

  • 6

    Разтеглете тестото до желания размер

    Върху добре набрашнена повърхност разтеглете тестото.

  • 7

    Дооформете и оставете борд от тестото

    Прехвърлете тестото в тавa покрита с хартия за печене и разтеглете добре, докато стане наистина тънко, а в края оставете по-плътен борд.

  • 8

    Загрейте фурната на максимална степен

    Разпределете лука върху тестото. Накъсайте моцарелата на парченца, а между тях сложете горгонзола.

  • 9

    Печете до златисто

    Печете пицата 15 до 18 минути, докато сирената се запекат добре, а тестото стане златисто и хрупкаво.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара