Източник: flickr.com

9 места, които всеки любител на виното трябва да посети

Най-добрите лозя и винарни по света

Чаша вино вечер е едно от най-големите удоволствия в света. Но пътуването до регионите, в които се отглеждат тези страхотни сортове, и пробването на вина от прекрасни, простиращи се на огромни територии лозя - това е направо сбъдната мечта.

Ето девет места, които всички любители на виното трябва да посетят поне веднъж през живота си.  

Бордо, Франция

Това е първоизточникът на винения туризъм. Разположено в югозападна Франция, край река Гарона, Бордо с елегантната си, изпълнена с изби природа е прочуто с пет сорта: мерло, каберне совиньон, каберне фран, пти вердо и малбек.

Започнете пътешествието си от Медок - родината на повечето "Premier Cru" винарни в Бордо - преди да поемете на изток към Сен Емилион и Ентр Дьо Мер.

The Wine Regions of BordeauxНапа Вали, Калифорния

На 100 км северно от Сан Франциско се намира Напа Вали, несъмнено най-добрият винен регион от Новия Свят.

Малки живописни градчета като Янтвил и Сейнт Хелена са пълни с над 400 винарни и лозя, известни със смелите си, копринено меки кабернета и плодови шардонета. 

Napa Valley

Тоскана, Италия

Мислите за “италианско вино” и вероятно ще ви хрумне образ на тосканска природа: прекрасни средиземноморски селца, заобиколени с кипариси пътища и хълмове с пищни лозя, които се простират дотам, докъдето стига погледът.

Най-известният сорт на региона, санджовезе, се използва за производството на световноизвестните вина монталчино, монтепулчано и кианти.

Traveling in Tuscany: The Best Wine Tasting & Wine Tours

Пиемонт, Италия

И все пак… Италия е нещо повече от само Тоскана. В Пиемонт, регион на границата с Франция и Швейцария, студените Алпи и топлият средиземноморски климат се сблъскват, за да създадат невероятни вина - най-вече asti spumante, италианската версия на шампанското.

Discover The Wines of Northern ItalyДуoро, Португалия

Долината Дуoро е най-известна със своя порт, но регионът произвежда и отлични трапезни вина на добра цена от сортове като турига насионал и тинта рориз (това е същият сорт, стоящ зад испанското темпранийо).

Най-неустоимият аргумент да посетите Дуoро обаче е естествената й красота: виещи се павирани пътища и планини, обсипани със стари лозя и винени изби, наречени quintas.

Portugal's Wine Country

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Food and Travel

11.08.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара