Спагети със скариди и бейби октопод
Свежо и пикантно ястие с дъх на море
ПРОДУКТИ:
- Бейби октопод - 1 брой
- Скариди - 250 г
- Каперси - 1 с.л.
- Сушени домати в зехтин - 2-3 броя
- Чесън - 2 скилидки
- Лимон - 1 брой
- Спагети - 150 г
- Зехтин с чили - 1 с.л.
- Пресен магданоз - 4-5 клонки
- Масло - 1 с.л.
- Бяло вино - 50 мл
- Лимонов сок - от половин лимон
- Дафинов лист - 2 броя
- Черен пипер - 6-7 зърна
- Сол - 1/2 ч.л.
Начин На Приготвяне
-
1
Сварете октопода
В тенджера сложете подправките и сока от половин лимон. Потопете 2-3 пъти само пипалата във водата, за да се навият на колелца. Варете 5-10 минути в зависимост от големината на октопода. Важно е да не го преварите, за да не стане жилав. Докато се вари октопода почистете и измийте скаридите.
-
2
Сварете пастата
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в купа. Полейте с малко зехтин, сложете ситно нарязан магданоз и сушен домат и разбъркайте.
-
3
Изпържете скаридите и октопода
В тиган загрейте зехтина, сложете нарязания на филийки чесън, добавете нарязания октопод и скаридите. Гответе 2-3 минути на силен огън и налейте виното, сложете маслото, каперсите и останалия лимонов сок. Посолете, подправете с черен пипер и оставете на котлона още 2 минути.
-
4
Сервирайте веднага
Сложете пастата в чинии, разпределете октопода и скаридите, полейте с малко овкусен с чили зехтин и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти
