Спагети със скариди и бейби октопод

Свежо и пикантно ястие с дъх на море

26.02.2017 Всички рецепти от този автор →
20 мин.

10 МИН » 10 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Бейби октопод - 1 брой
  • Скариди - 250 г
  • Каперси - 1 с.л.
  • Сушени домати в зехтин - 2-3 броя
  • Чесън - 2 скилидки
  • Лимон - 1 брой
  • Спагети - 150 г
  • Зехтин с чили - 1 с.л.
  • Пресен магданоз - 4-5 клонки
  • Масло - 1 с.л.
  • Бяло вино - 50 мл
За варенето на октопода
  • Лимонов сок - от половин лимон
  • Дафинов лист - 2 броя
  • Черен пипер - 6-7 зърна
  • Сол - 1/2 ч.л.
Цена: 13 лева

Начин На Приготвяне

  • 1

    Сварете октопода

    В тенджера сложете подправките и сока от половин лимон. Потопете 2-3 пъти само пипалата във водата, за да се навият на колелца. Варете 5-10 минути в зависимост от големината на октопода. Важно е да не го преварите, за да не стане жилав. Докато се вари октопода почистете и измийте скаридите.

  • 2

    Сварете пастата

    Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в купа. Полейте с малко зехтин, сложете ситно нарязан магданоз и сушен домат и разбъркайте.

  • 3

    Изпържете скаридите и октопода

    В тиган загрейте зехтина, сложете нарязания на филийки чесън, добавете нарязания октопод и скаридите. Гответе 2-3 минути на силен огън и налейте виното, сложете маслото, каперсите и останалия лимонов сок. Посолете, подправете с черен пипер и оставете на котлона още 2 минути.

  • 4

    Сервирайте веднага

    Сложете пастата в чинии, разпределете октопода и скаридите, полейте с малко овкусен с чили зехтин и поръсете с още малко ситно нарязан магданоз.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара