Източник: Pexels.com

Храни, които да пропуснете на All-Inclusive почивката си

Стойте далеч от тези курортни храни, които са калорийни бомби

Ваканция - най-сетне!

Отиването на почивка ви позволява да избягате от обичайното си ежедневие. Особено на почивка ол инклузив, когато всичките ви ястия и напитки са заплатени предварително.

Но когато се върнете у дома след една седмица или две, със сигурност не сте доволни да откриете, че теглото ви е малко по-високо от това, което с толкова усилия сте постигнали преди да заминете на така чаканата ваканция.

За да избегнете напълняването по време на почивка е важно да напомним, че не всичко което е пред очите ви трябва да бъде изядено.

Недейте да ползвате като извинение това, че сте на почивка и нямате контрол над сервираната храна. Със сигурност никой не ви кара насила да ядете сладолед на обяд, следобедна закуска и вечеря, така или иначе са ви поднесени достатъчно ястия, които са много по-добра опция.

Просто трябва да вземете решение да ги избягвате, и да не си намирате извинение да нарушавате това наистина добро за вас обещание.

Така или иначе начинът ви на хранене далеч няма да е толкова здравословен, все пак сте на почивка.

Но с наличието на толкова много и вкусни ястия (надяваме се да сте избрали място с наистина добра кухня за почивката си), няма да сте лишени от разнообразие на храна, така че е добре да стоите настрана от тези четири високо калорични храни съдържащи много захар и напълно лишени от хранителни вещества.

Палачинки и вафли

Заставате пред първото си изкушение за деня още със събуждането: сладката миризма на топли палачинки и вафли така красиво подредени на шведската маса.

Колкото и да са вкусни, както само тези пухкави въглехидрати могат да бъдат, от тях няма да получите хранителните вещества, които ви трябват рано сутрин.

Освен ако не са пълнозърнести ( а те почти сигурно не са), те са просто рафинирани въглехидрати, плюс един тон допълнителна  захар и наистина много калории.

Pancakes

Oт тях няма да получите хранителните вещества, които ви трябват рано сутрин

Вместо това с решителна крачка отидете на станциятас яйца, където може да изберете закуска от приготвени по различен начин яйца и спокойно може да добавите към тях колкото искате пресни зеленчуци, от които ще получите и така нужните ви фибри.

Сладолед

Стойте далече от витрината със сладолед. Колкото и да ви блазни мисълта да се разхладите похапвайки Stracciatella или Bacio,не се поддавайте на изкушението. Сладоледът е идеален завършек на вечерта, но при условие, че не го правите всяка вечер, иначе рискувате да се върнете у дома в недотам добра форма.

Като алтернатива хапвайте естествено сладки пресни плодове. Така със сигурнист ще се разхладите повече и естествено няма да ви е тежко, за да може да направите вечерната си разходка на плажа.

Chocolate Raspberry Ice Cream 2

Сладоледът е идеален завършек на вечерта, но при условие, че не го правите всяка вечер

Плодовете се отличават с перфектната комбинация, която ще задоволи апетита ви за сладко, няма да ви изпълни с празни калории и ще ви набави допълнително фибри.  Да ви е сладко!

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара