Телешки руладини с грюер и спанак

Крехки телешки котлети с плънка

02.02.2018 Всички рецепти от този автор →
90мин.

30 МИН » 60 МИН

Средно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Телешки котлети, 4 бр - 700 г
  • Паста от аншоа - 1 с.л.
  • Сирене грюер - 90 г
  • Спанак - 60 г
  • Сухо бяло вино - 150 мл
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 20 лв

Начин На Приготвяне

  • 1

    Деглазирайте тигана

    Излейте по-голямата част от мазнината в тигана, след което налейте виното и деглазирайте на силен огън за около 2 минути, като бъркате непрекъснато и остържете всички залепнали по дъното частици. Сложете останалото масло и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер и поръсете със ситно нарязан магданоз.

  • 2

    Пригответе пастата

    В хаван намачкайте добре филетата аншоа и ги смесете с 3-4 супени лъжици масло

  • 3

    Изтънете котлетите

    Котлетите сложете между два листа фолио за свежо съхранение и изтънете добре. Подсушете с доманинска хартия и подправете със сол и черен пипер.

  • 4

    Настържете сиренето

    Настържете сиренето на едро ренде.

  • 5

    Напълнете и навийте руладините

    Всеки котлет намажете с овкусеното масло. Поръсете с настърганото сирене, като в края оставете ненамазана ивица месо, а отгоре подредете листа спанак. Навийте месото на стегнато руло и закрепете с клечка за зъби.

  • 6

    Запържете месото

    Загрейте фурната до 220 градуса. Oтново подсушете месото. Загрейте 2 супени лъжици масло в голям съд или тиган с метална дръжка и запържете рулата от всички страни за около 4 минути.

  • 7

    Печете за 5 мунути

    Сложете тигана във фурната и печете около 5 минути. Прехвърлете месото в друг съд и покрийте с капак за да остане топло.

  • 8

    Поднесете със соса и аспержи

    Поднесете месото полято със соса и гриловани аспержи с лимонов дресинг.

Бележки

  • Аспержите запечете на грил тиган за 7-8 минути и залейте с дресинг от лимон, зехтин и сол.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара