Източник: flickr.com

Най-добрите магазини за шоколад в света

Задоволете копнежа си за сладко

Въпреки че няколко европейски държави са известни с изключителния си шоколад, по света има хиляди майстори на шоколада — на най-неочаквани места.

Най-добрите майстори обикновено работят с кувертюр (първокласен шоколад, съдържащ висок процент какаово масло), за да създават своите шедьоври, вместо с пресни какаови зърна, но все по-голям брой от тях експериментират с принципа "от зърното до готовия продукт".

Някои производители дори отглеждат сами какаовите си зърна. Прекият контакт между фермерите и производителите на шоколад е най-добрият вариант за устойчив, или поне феър трейд шоколад.

Почти всяка държава по света произвежда страхотен шоколад, така че търсете местния вкус, когато пътувате. Само не пропускайте да четете етикетите! Ако захарта е посочена като основна съставка, оставете шоколада и потърсете такъв, в който преобладава какаото (какаова маса, какао на прах или течно какао).

Paul A. Young, Лондон, Англия

Носителят на много награди и майстор на шоколада Пол А. Йънг заслужава признанието, което получава за креативността и майсторството си по отношение на всичко, свързано с шоколада.

Влезте в малкия му шоколадов магазин на "Кемдън Пасидж" и вдъхнете опияняващия аромат на пресен шоколад, правен на място. Йънг е един от британските производители на шоколад, които стартираха шоколадовата революция в Лондон преди около 15 години, оставяйки настрана прекалено сладкия британски шоколад от миналото в полза на свежи и иновативни предложения, които сега ще откриете в поне дузина първокласни магазини за шоколад в столицата.

Непременно пробвайте неговите браунита с тъмен шоколад, морска сол и карамелизирани орехи пекан, които гарантирано ще съблазнят всеки неподозиращ нищо любител на шоколада.

Que Bo!, Мексико Сити, Мексико

Традиционните мексикански вкусове оживяват за популярния готвач и ТВ знаменитост Хосе Рамон Кастильо, лидер в еволюцията на мексиканския шоколад.

Que Bo! използва само органични продукти, доставяни от местни производители. Трюфелите в ярки цветове съответстват на водещите им съставки, като оранжево (манго, чили и сол) или яркорозово (гуава).

Огромните смокини конфи, киснати в меласа, канела и захар, могат да бъдат консумирани в двора на магазина за шоколад, издържан в стила на хасиендите, в Мексико Сити.

SOMA Chocolatemaker, Канада

Майстори във всичко, което правят, тези шоколадови експерти от Торонто представят чисти шоколади, правени от какаови зърна от цял свят, изкушаващи сетивата шоколадови изделия и трюфели, приличащи на произведения на изкуството.

Конусовидните трюфели "Дъгласка ела" — символизиращи емблематичнoто иглолистно канадско дърво — сливат плодово какао от Доминиканската република и естествени масла от ела, за да създадат усещането за консумация на шоколада насред елхова гора. SOMA също така изтъкват опита си в замразени изделия като сладолед с уиски и шоколад, които отдават почит на местоположението на първия им магазин - в ъгъла на дестилаторна.

Sprüngli, Цюрих, Швейцария

С колоритни, биещи на очи селекции от пищни шоколадови трюфели и изделия, Sprüngli предлагат традиционното швейцарско шоколадово изживяването от най-висок клас.

Този луксозен магазин за шоколад за първи път е отворил врати през 1836, като по-късно си е изградил репутация с емблематичния си макарон, наречен Luxemburgerli.

Покритите с шоколад ядки и миксове за горещ шоколад се предлагат за консумация у дома, като допълнение към невероятните grand cru трюфели, които биха предизвикали замайване от удоволствие у всеки. Можете да пиете кафе и да се насладите на шоколадова торта в компанията на най-заможните жители на Цюрих в кафенето на втория етаж на флагманския магазин на Парадеплац.

Cicada, Нов Южен Уелс, Австралия

Този австралийски производител, залагащ на пълния процес от зърно до готов шоколад, използва само най-доброто какао на зърна от подбрани производители.

Опитът на Cicada съчетава нотки на червени плодове с нюанси на сладък карамел, които са естествени за какаото.

Малко добавено какаово масло за увеличаване на гладкостта, съвсем малко сурова захар и съблазнителната магия на мадагаскарската бърбън ванилия дават най-добрия шоколад, който бихте могли да откриете: техният 73% шоколад, залагащ на суровини от плантацията Сомия в долината Самбирано на северен Мадагаскар - перфектно блаженство под формата на шоколадово блокче.

Cicada планират да отворят скоро по-голяма и по-добра фабрика и магазин.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: National Geographic

08.07.2016 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара