Пържен бриош

с шоколад и плодове

По-богатата версия на любимите пържени филии. Тези са с шоколад, малини и боровинки, потопени с масло, яйца и захар. Златисти, хрупкави отвън и меки отвътре.

Ползвахме функция Размразяване на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см, за разтопим бавно шоколада и маслото необходими за рецептата.

Филийките изпържихме в тиган AEG с незалепващо покритие, за да получим хрупкава коричка. Свежа мента и малко пудра захар за финал, са чудесно допълнение към тази лесна за приготвяне рецепта. 

ПРОДУКТИ:

  • 1 - хляб бриош или козунак
  • 80 г - висококачествен шоколад
  • 50 г - масло
  • 60 мл - прясно мляко
  • 2 - яйца
  • 2 с.л. - пудра захар
  • 125 г - малини
  • 125 г - боровинки

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на дебели филии. С остър нож направете разрез във всяка, трака че да получите джоб.

Сложете маслото в малка касерола и разтопете на функция Размразяване на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см. Свалете маслото от котлона и на негово място сложете друга касерола, в която изсипете шоколада и разтопете и него.

В купа сложете яйцата и  захарта и разбийте добре. Налейте разтопеното маслои смесете отново.

Във всеки джоб на филиите бриош сложете 1-2 с.л. от разтопения шоколад, добавете няколко малини и боровинки и притиснете добре.

Сложете тиган AEG с незалепващо покритие и загрейте на средно силен огън.

Потопете напълнения хляб в яйчената смес и изпържете, без да добавяте мазнина за 2-3 минути на страна, докато хляба стане златист. Пригответе и останалия хляб по същия начин.

Сервирайте топли, с още плодове, мента и пудра захар.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара