По-богатата версия на любимите пържени филии. Тези са с шоколад, малини и боровинки, потопени с масло, яйца и захар. Златисти, хрупкави отвън и меки отвътре.
Ползвахме функция Размразяване на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см, за разтопим бавно шоколада и маслото необходими за рецептата.
Филийките изпържихме в тиган AEG с незалепващо покритие, за да получим хрупкава коричка. Свежа мента и малко пудра захар за финал, са чудесно допълнение към тази лесна за приготвяне рецепта.
ПРОДУКТИ:
- 1 - хляб бриош или козунак
- 80 г - висококачествен шоколад
- 50 г - масло
- 60 мл - прясно мляко
- 2 - яйца
- 2 с.л. - пудра захар
- 125 г - малини
- 125 г - боровинки
Начин на приготвяне
Нарежете хляба на дебели филии. С остър нож направете разрез във всяка, трака че да получите джоб.
Сложете маслото в малка касерола и разтопете на функция Размразяване на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см. Свалете маслото от котлона и на негово място сложете друга касерола, в която изсипете шоколада и разтопете и него.
В купа сложете яйцата и захарта и разбийте добре. Налейте разтопеното маслои смесете отново.
Във всеки джоб на филиите бриош сложете 1-2 с.л. от разтопения шоколад, добавете няколко малини и боровинки и притиснете добре.
Сложете тиган AEG с незалепващо покритие и загрейте на средно силен огън.
Потопете напълнения хляб в яйчената смес и изпържете, без да добавяте мазнина за 2-3 минути на страна, докато хляба стане златист. Пригответе и останалия хляб по същия начин.
Сервирайте топли, с още плодове, мента и пудра захар.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015