21 филма за любителите на храна

И не само

Подготвихме за вас кратък списък с подходящи филми за любителите на храната. В него присъстват филми на тема далеч не само храна - някои от тях са с акцент върху любовта, приключенията и драмата, но винаги по някакъв начин са свързани с готвачи.

Chef / Готвач (2014)

Когато готвачът Карл Каспър (Джон Фавро) изведнъж напуска работата си във виден ресторант в Лос Анджелис, след като отказва на склонния към твърде голям контрол собственик (Дъстин Хофман) да прави компромиси с творческата си почтеност, той трябва да измисли какво да прави по-нататък.

Оказвайки се в Маями, той се събира с бившата си съпруга (София Вергара), близък приятел (Джон Легуизамо) и сина му, за да отвори свой камион за храна. Поемайки на път, Карл се връща към корените си, за да възвърне страстта си към кухнята — и вкуса си за живота и любовта.

Chef - Trailer HD (2014)

Jiro Dreams of Sushi / Джиро мечтае за суши (2011)

В мазето на токийска офис-сграда, 85-годишният суши майстор Джиро Оно работи неуморно в световноизвестния си ресторант - Sukiyabashi Jiro.

Докато синът му Йошиказу е изправен пред напрежението да наследи баща си и да поеме легендарния ресторант, Джиро неуморно следва житейската си мисия да създава перфектното суши.

Jiro Dreams of Sushi - Trailer

Comme un chef / Като готвач (2012)

Ветеран готвач започва борба с новия изпълнителен директор на ресторанта си, който иска заведението да изгуби една звезда от своя рейтинг, за да доведе по-млад готвач, специализиращ се в молекулярната гастрономия.

Le Chef Trailer (2012)

Отскочи към Коментарите (3)

Goodlife.bg

Източник: Share This Now

06.12.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

3 Коментара
1 Ан Фам на 26.08.2015 – Сряда

Драги Goodlife, Да не би да имате предвид "смъртоносната риба ФУГУ"? Сашими, както знаете, е ястие от сурова риба или месо, нарязано на тънки парчета. Но понеже както винаги не сте сложили линк към оригиналната статия (това Източник: Share This Now не дава никаква информация, да не говорим за признаване на авторство и други възвишености от честната журналистика), няма как да се разбере на автора ли е грешката или на преводача. По-рано имахте статия за братята Адриа, които отварят нов ресторант в Ибиса - споменахте ресторанта им в Барселона - само да ви обърна внимание, че те нямат ресторант на име e El Barri, още по-малко The Barri, ресторантите им са цели шест (като на шестия, Enigma, му предстои откриване през 2016 г.), а El Barri е просто название, което обединява под шапката си тези шест доста различни едно от друго заведения. Тази информация е напълно достъпна с един клик в Google - http://www.elbarriadria.com/en. Желая ви успех и по-често да си подписвате статиите! И впрочем, не ви работи бутона за влизане чрез профила на google+, та специално трябваше да се регистрирам, за да коментирам.

2 Veselin Alexandrov на 04.02.2019 – Понеделник

Първия филм за храна, за който се сетих, като прочетох заглавието беше "Повелителката на подправките", но май не го видях в списъка ви :D https://www.vbox7.com/play:eef1ee3a

3 Veselin Alexandrov на 05.02.2019 – Вторник

Ето филма JUST DESSERTS (2004) , озвучен на български под името "Кулинарно състезание" https://is.gd/nbQI7w