Супа с печени моркови и френска леща
Фенел и джинджифил за богат и пикантен вкус
ПРОДУКТИ:
- 6-7 - Моркова
- 2 стръка - Селъри
- 2 с.л. - Пресен джинджифил
- 3 скилидки - Чесън
- 5 с.л. - Зехтин
- 3 клонки - Прясна мащерка
- 1.5 л - Зеленчуков бульон
- 1 с.л. - Семена фенел
- 200 г - Френска леща
- 2 глави - Жълт лук
- 2 стръка - Селъри
- 2 - Моркова
- 1/2 стрък - Праз
- 2.5 л - Вода
- 1 - Дафинов лист
- 1 с.л. - Сол
- 1/2 ч.л. - Семена кориандър
- 1/2 ч.л. - Черен пипер
- 3 скилидки - Чесън
- 4-5 стръка - Прясна мащерка
- 3-4 стръка - Пресен магданоз
Супа с печени моркови и френска леща
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе бульона
В голяма тенджера налейте 2.5 л студена вода. сложете едро нарязаните зеленчуци, подправките, солта и билките. варете 20 минути след завиране на средно силен огън.
-
2
Сварете лещата
В тенджера налейте 700 мл студена вода, сложете лещата и варете 30-35 минути след завиране. Посолете на вкус, свалете от котлона и оставете настрана.
-
3
Изпечете морковите
Измитите моркови обелете и нарежете на едро. Сложете ги в тавичка за печене, полейте с 2 с.л. зехтин, овкусете със сол и поръсете със семената копър. Разбъркайте добре и печете 30 минути в предваритленмо загрята до 180 градуса фурна, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
-
4
Запържете лука
Загрейте останалия зехтин в голяма тенджера на средно висока температура. Сложете нарязнаия на кубчета лук и го задушете за 3-4 минути като разбърквате често.
-
5
Добавете останалите продукти
Сложете нарязната на кубчета целина и гответе още 3-4 минути. В края сложете нарязаните на филийки чесън и джинджифил и гответе около минута.
-
6
Сварете супата
Налейте бульона, добавете листенцата мащерка и печените моркови. Оставете да заври, намалете котлона и варете 30 минути под капак, като разбърквате от време на време.
-
7
Пасирайте до гладкост
Пасирайте готовата супа до гладкост и добавете сварената и отцедена леща.
-
8
Поднесете с хрупкав хляб
Налейте супата в купички и поръсете с листенца мащерка. Поднесете с хрупкав хляб и люта чушка.
Какво е СЕЛЪРИ в рецептата ?
Целина. Голяма часа стана тази дума да не я превеждат на български.:(
Голяма мода- извинявам се за грешката.