
ПРОДУКТИ:
- 2 - зрели авокадо
- 1/4 глава - ситно нарязан червен лук
- 1 малка връзка - ситно нарязан кориандър
- 1-2 с.л. - сок от лайм
- 1 домат - без семена, нарязан на кубчета
- 1 - ситно нарязано халапеньо
- сол - на вкус
- тортия чипс -
Всички обичаме гуакамоле и затова в този епизод на „Готви умно с AEG“ решихме да приготвим любимото ястие, но с един таен помощник (комплекта за вакумиране AEG), който ни помогна да го запазим свежо за дълго време. Комбинацията от мощна вакуумна помпа и херметизирани контейнери осигурява запазване на свежестта на храната до 5 пъти по-дълго.
Начин на приготвяне
Разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете сърцевината. Сложете в голям хаван и намачкайте.
Добавете лука, халапеньото, сока от лайм и кориандъра. Посолете на вкус и разбъркайте. Прехвърлете в кутия от Комплект за вакумиране AEG и с вакуумиращия уред изтеглете въздуха от кутията. Приберете в хладилник до момента на сервиране. Можете да съхраните гукамолето свежо до 2 дни.
Извадете от хладилника, прехвърлете в купички и гарнирайте с още лайм и кориандър. Поднесете с тортия чипс.
Чушки бюрек
27.09.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
