Vitello tonnato

Витело тонато е типично италианско ястие от областта Пиемонт.

28.11.2018 Всички рецепти от този автор →
75мин.

15 МИН » 60 МИН

Лесно
3 - 4 порции

Витело тонато е типично италианско ястие от областта Пиемонт. За рецептата използвахме млечно телешко контрафиле, което изпекохме до 62 градуса вътрешна температура.

Термосондата, която имат нашите фурни  AEG Combi Steam Pro, следи вътрешната температура на месото по време на цялото печене и резултатът винаги е много добър, a всяко хранене е интересно преживяване. 

Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.

Витело тонато

ПРОДУКТИ:

  • Телешко контрафиле - 600 г
  • Зехтин - 4 с.л.
  • Сол - 2 ч.л.
  • Черен пипер - 1/2 ч.л.
За соса с риба тон:
  • Твърдо сварени яйца - 2 броя
  • Майонеза - 100 г
  • Телешки бульон - 100 мл
  • Консерва риба тон с зехтин - 130 г
  • Лимонов сок и кора от - 1 брой
  • Каперси - 40 г
  • Филе аншоа - 4 броя
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Черен пипер - 1/4 ч.л.

 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Подгответе месото

    Извадете месото поне 30 минути преди готвене, за да се затопли. Стегнете с кухненски конец, за да запази формата си, посолете и подправете с черен пипер от всички страни и притиснете, за да полепнат добре.

  • 2

    Запечатайте в горещ тиган

    В голям тиган сгорещете зехтина и запържете месото от всички страни за около 30 секунди на страна, докато стане кафяво.

  • 3

    Поставете във фурната

    Сложете месото върху решетка, поставете на ниво 3 и свържете термосондата с фурната. Отдолу сложете тава покрита с хартия, в която да се събират соковете по време на печенето.

  • 4

    Изберете функция "Бавно готвене"

    Задайте 61-64 градуса вътрешна температура на месото. Изберете функция “Бавно готвене” при температура 150 градуса. Фурната автоматично ще премине към готвене на 80 градуса след 10 минути. Извадете местото от фурната и охладете.

  • 5

    Пригответе соса

    В блендер сложете отцедената от зехтина риба, яйцата, каперсите и аншоата. Добавете майонезата и бульона и подправете със сол и черен пипер. настържете кората и изцедете сока на лимона и пасирайте до получаването на гладка смес. Прехвърлете в купа или буркан и оставете настрана.

  • 6

    Охладете месото

    Извадете месото от фурната и охладете до стайна температура, а след това в хладилник, завито с фолио за свежо съхранение.

  • 7

    Поднесете със соса и бейби рукола

    Нарежете месото на тънки филийки и подредете в чиния за сервиране или общо плато. Сложете от соса с риба тон и поръсете с каперси. Гарнирайте със свежа рукола и люспи пармезан и полейте с малко качествен зехтин.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара