Тарт с круши

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

01.02.2019 Всички рецепти от този автор →
120мин.

60 МИН » 60 МИН

Средно
5 - 6 порции

Класически френски десерт с поширани във вино круши, хрупкава маслена основа и пълнеж с бадемово брашно, глазиран с кайсиев мармалад и поднесен с маскарпоне и свежа мента.

Тарт с круши

ПРОДУКТИ:

  • Круши - 3 броя
  • Бяло вино - 250 мл
  • Вода - 125 мл
  • Канела - 1 ч.л.
  • Захар - 100 г
  • Меко масло - 100 г
За плънката:
  • Яйца - 1 брой
  • Бадемово брашно - 100 г
  • Захар - 100 г
  • Бяло брашно - 40 г
  • Коняк - 2 с.л.
За основата:
  • Бяло брашно - 150 г
  • Бадемово брашно - 55 г
  • Пудра захар - 60 г
  • Студено масло - 125 г
  • Жълтък - 1 брой
За глазиране:
  • Кайсиево сладко или мармалад - 170 г

 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Почистете крушите

    Обелете крушите, почистете от семената и разрежете на две. Сложете крушите, виното, водата, канелата и половината захар в тенджера и кипнете. Намалете котлона и варете 20 минути, докато крушите омекнат. Свалете съда от котлона и оставете да се охладят в сиропа.

  • 2

    Пригответе тестото за основата

    Пригответе тестото за основата като в купата на кухненски робот сложите бялото брашно, бадемовото брашно, пудрата захар и маслото. Смесете докато получите едри трохи и добавете жълтъка. Пуснете уреда, докато сместа стане на тесто.

  • 3

    Приберете за 30 минути в хладилник

    Прехвърлете върху леко набрашнен плот и оформете на диск. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути.

  • 4

    Разточете охладеното тесто върху леко набрашнен плот на дълга кора с дебелина 5 мм и размер 15 на 35 см. Поставете тестото във формата за печене и изрежете излишното тесто. Приберете в хладилник за 15 минути.

  • 5

    Покрийте тестото в хартия за печене и отгоре изсипете топчета за печене, или стар фасул, нахут, леща. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути. Махнете хартията с тежестта и печете още 8 минути, докато тестото стане златисто. Извадете от фурната и оставете да се охлади леко.

  • 6

    В купа сложете мекото масло и останалата захар до пухкава, светложълта смес. Добавете яйцето и разбийте добре. Сега прибавете бадемовото брашно, бялото брашно и коняка. Разбийте до еднородна смес.

  • 7

    Ползвайте функция помощ при готвене

    Готовата смес изсипете във формата и отгоре подредете крушите. Изберете функция Помощ при готвене, Десерти във форма, а след това Тарт. Настройте температурата на 180 градуса и печете 45 минути. Извадете от фурната и охладете до стайна температура.

  • 8

    Охладете тарта и го глазирайте с мармалад

    Сложете кайсиевото сладко в касеола и загрейте на средно силен огън, докато се разтопи и омекне и прецедете през цедка. Намажете охладения тарт със сладкото.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара