Източник: Стоян Георгиев

Тарт с круши

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

Класически френски десерт с поширани във вино круши, хрупкава маслена основа и пълнеж с бадемово брашно, глазиран с кайсиев мармалад и поднесен с маскарпоне и свежа мента.

Тарт с круши

ПРОДУКТИ:

  • Круши - 3 броя
  • Бяло вино - 250 мл
  • Вода - 125 мл
  • Канела - 1 ч.л.
  • Захар - 100 г
  • Меко масло - 100 г
За плънката:
  • Яйца - 1 брой
  • Бадемово брашно - 100 г
  • Захар - 100 г
  • Бяло брашно - 40 г
  • Коняк - 2 с.л.
За основата:
  • Бяло брашно - 150 г
  • Бадемово брашно - 55 г
  • Пудра захар - 60 г
  • Студено масло - 125 г
  • Жълтък - 1 брой
За глазиране:
  • Кайсиево сладко или мармалад - 170 г

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара